letoltesFutsal Club Veszprémlogo-adminMVFC Berettyóújfalu   7-2   (3-0)

Óvatos tapogatózással indult a találkozó. Az első nagyobb helyzeteket a 7. percben jegyezhettük fel, ekkor előbb Püspök, majd Boromisza Dániel lövése kerülte el kevéssel a kaput. A játékrész derekánál aztán a Berettyó előtt adódott egy támadáson belül több lehetőség is, Schmidmajer azonban többször is nagyot védett.Ami a vendégeknél kimaradt, a másik oldalon bement. Rosszul jött ki kapujából Mezei kapus, Boromisza Gábor megelőzte őt, majd Tatai elé tálalt, a bakonyiak hetese pedig kíméletlenül bevágta a játékszert. A szurkolók még a gólt ünnepelték, amikor ismét Tatai villant, aki egy kiváló labdaszerzést követően kilőtte a bal alsó sarkot (11. perc: 2-0).A veszprémiek harcosan és szellemesen futsaloztak, egyértelműen ráerőltették akaratukat a visszafogott teljesítményt nyújtó riválisra. Öt perccel a szünet előtt ismét a mieink előtt adódtak helyzetek. Boromisza Gábor szép mozdulattal lőtt sarokkal a kapura, ám Mezei ezúttal a helyén volt. Kisvártatva pedig Bognár emelése szállt kevéssel fölé.Eközben a vendégek csak távoli kísérletekig jutottak, Gál járt a legközelebb az üdvösséghez, de ő sem talált kaput. Egy perc volt hátra a játékrészből, amikor Fehér átadásából Boromisza Dániel bombázott a hálóba (3-0).

A második felvonás elején többször is hibázásra kényszerítette a hazai védelmet az MVFC, Schmidmajernek kétdsc_6646-kk alkalommal is bravúrral kellett játékba avatkoznia. Mezei viszont ismét tehetetlennek bizonyult: ezúttal Boromisza Dániel lőtt hatalmas gólt szögletből.Vészkapussal támadott a Turzó-csapat, amikor Bognár szerzett labdát harcosan, majd Tatai elé tálalt, aki a felezővonalnál a hálóba gurított. Nem sokkal később Tar tette ugyanezt a saját térfelének közepéről (26. perc: 6-0).Turzó József továbbra is kitartott az öt a négy elleni játék mellett, amely fél óra elteltével eredményre is vezetett: szép körbeadogatás végén Szabó szépített. A veszprémiek a meccs utolsó negyedében több gólt is szerezhettek volna, de csak körbe lőni tudták a Berettyóújfalu üres kapuját.Némileg váratlanul jött aztán a piros mezesek második találta, amit Gál jegyzett egy magpattanó lövést követően. Az utolsó szó azonban a Veszprémé volt: a meccs legjobbja, Tatai szépen gurított a sarokból a jó ütemben érkező Fehér elé, aki közvetlen közelről állította be a 7-2-es végeredményt.

Futsal NB I, 3. forduló:

1. FC Veszprém–MVFC-Berettyóújfalu 7-2 (3-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Czene-Joó, Gál.

Veszprém: Schmidmajer – Fehér, Boromisza D., Füzy, Püspök.
Csere: Bognár, Tatai, Boromisza G., Tar, Gulyás, Hoffer.
Vezetőedző: Madarász János.

Berettyóújfalu: Mezei – Kovács I., Rábl, Gál, Szabó P.
Csere: Trencsényi, Nagy D., Nagy I., Magyar, Kondás, Harmati, Vékei.
Vezetőedző: Turzó József.

Gólszerzők: Tatai (10., 11., 26.), Boromisza D. (19., 25), Tar (26.), Fehér (40.), ill. Szabó P. (29.), Gál (38.).

 

Turzó-J.-172x172Turzó József: – A találkozó első időszaka kiegyenlített volt, a folytatásban azonban két súlyos hibát is vétettek a fiataljaink. Innentől kezdve már a veszprémieknek állt a mérkőzés, akik stabilan védekeztek és kiválóan kontráztak. Teljesen megérdemelt a győzelmük.

1111Madarász János:  Az egyéni teljesítményeinkkel és a csapatmunkával is abszolút elégedett vagyok. Kevés taktikai hibát vétettünk, ami nagyban hozzájárult a magabiztos sikerünkhez. Turzó József kollégámnak sok türelmet kívánok a csapatépítéshez.

 

Forrás: vehir.hu