Az MVFC női csapata jelenleg az NB. II-es bajnokság Keleti csoportjának negyedik helyén áll 37 ponttal. A 21 mérkőzésből 12 alkalommal hagyták el győztesen, míg nyolcszor vesztesen a játékteret a lányok, valamint egy döntetlen eredmény is született, 73 alkalommal találtak be az ellenfelek hálójába, míg 46 kapott gól terhelte kapujukat.

Az MVFC női csapatáról, a bajnokságról és az eredményekről Trencsényi János vezetőedző, így nyilatkozott:

„Csapatunk az őszi forduló után még a rájátszást jelentő második helyen állt, sajnos jelenleg 7 pont választ el bennünket ettől a pozíciótól és már csak három forduló van a rájátszásig, de amíg a legkisebb remény is megvan, addig a lányok mindent meg fognak tenni a minél szebb eredmény eléréséért.

Az edzéslátogatottsággal nincs baj, sőt ez a női mezőnyben a legkiemelkedőbb az MVFC egyesületénél, ahogy a szakmai munka is, köszönhető ez a válogatott futsal játékos Trencsényi János tréningeinek és irányításának.

Az U-17-es utánpótlás csapatunkból négy fiatal játékos is felkerült már a felnőtt csapatba, ahol a rutinosabb játékosoktól is sokat tanulhatnak, valamint sok új taktikai elemet is elsajátíthatnak. Minden adott az egyesületnél számunkra a továbbfejlődésükre, hogy később “húzóemberei” legyenek majd az MVFC női csapatának.

Sajnos a folyamatos sérülések is nehezítették csapatunk eredményesebb működését a tavaszi szezonban, hisz szinte majdnem minden játékos küzdött kisebb-nagyobb sérülésekkel.

Az NB. II-s bajnokságot a Gyulai Amazonok csapata vezeti 50 ponttal, a szintén rájátszásban való részvételt jelentő második helyen a Salgótarján egyesülete áll 46 ponttal. A dobogó harmadik helyén – 7 ponttal előttünk – hajdúböszörményi HTE klub áll 44 ponttal.

Az NB. II-es női futsal bajnokságban két csoportban folynak a küzdelmek. A Nyugati csoportban hat csapat nevezett, jelenleg az élen a Göcsej SK. csapata áll, míg a rájátszást érő második helyét az ELTE-BEAC csapata foglalja el.

Keleti csoport első helyezettje és a nyugati csoport első helyezettje oda-vissza vágón méri össze tudását, melynek első mérkőzésének időpontja: 2016. május 20-21, második mérkőzés időpontja: 2016. május 28-29.

Keleti csoport második helyezettje és a nyugati csoport második helyezettje a fentiekkel megegyező lebonyolításban és időben mérkőzik meg egymással.”

noi2