Férfi Futsal NBI. – MVFC-BERETTYÓÚJFALU – NYÍRGYULAJ KSE 4-4 (2-2)

A felsőházi rájátszás harmadik fordulójában a nyírgyulajiak látogattak Berettyóújfaluba. A meccsnek elsősorban számunkra volt tétje, hiszen korábban bajnoki címről, de legalábbis bajnoki éremről álmodoztunk. Az eltiltásoknak és sérüléseknek köszönhetően úgy volt, hogy hat játékosunk is hiányozni fog, azonban a nehéz helyzetben Trencsényi és Gál is vállalta a játékot, így Turzó mester „csak” Tihanyira, Szabó Péterre, Vulovicsra és Komáromira nem számíthatott. A másik oldalon Lovas Norbert játékos-edző kollégájánál lényegesen nyugodtabban várhatta a találkozót, a felsőházba kerüléssel ők már elérték a kitűzött céljaikat.

I.félidő:

A két csapat kezdés után hatalmas vehemenciával esett egymásnak. Így nem csoda, hogy már a második percben gól született, Angyalos a felezővonal közeléből megeresztett lökete akadálytalanul repült Mezei Dávid kapujának balfelső sarkába (0-1). Alig fél perccel később Rábl akár ki is egyenlíthetett volna, azonban közeli lövése elakadt Végső Zsoltban. Továbbra is pörgős és kiegyenlített volt a játék, bár a bekapott gól után ugyan igyekezetünk többet támadni, de komolyabb mezőnyfölényt nem igazán sikerült kiharcolni. A hatodik percben egy remek kontratámadás után Fekete Gábor kihagyta a helyzetet. Alig jutottunk túl a félidő felénél, mikor a gyulajiak ismét gólnak örülhettek. Siska egy felezővonalnál megszerzett labdával egyedül törhetett kapura, majd mintegy tíz méterről a kilépő Mezei Dávid mellett a kapuba lőtt (0-2). A tizennegyedik percben nagyon közel kerültünk a gólhoz, Gál lövése azonban a jobb kapufáról kifelé pattant. Nem sokkal később viszont már a kapufa sem segített nyírségieken. Rábl nyolc méterről rúgott lapos lövése a lábak között-mellett vágódott a hálóba (1-2). A középkezdés után pár másodperccel Kovács István félpályáról próbálta meg bevenni a hazai kaput, a labda hacsak néhány centire is, de elkerülte azt. A tizenhetedik percben hatalmas “potyának” nevezett góllal egyenlítettünk. Rábl jobb oldalról gurította a labdát a kapu felé, amit Végső vagy az előtte álló csapattársa könnyedén felszabadíthattak volna, ám nem értették meg egymást, így végül a labda szépen lassan begurult a kapuba (2-2). A félidő lefújásáig már nem változott az eredmény, a csapatok döntetlen állással vonulhattak pihenőre.

A szünetben Moga Flavius Lorant egy előnyszabály alkalmazását követően be nem számított faultot kért számon a pályáról levonuló játékvezetőkön, melynek „jutalmaként” a sporik a kapusedzőnket a második játékrészre a lelátóra száműzték. A vitatott eset, az elfelejtett szabálytalanság azért bír különös jelentőséggel, mert ezzel együtt a vendégek első félidei faultjainak száma éppen hat lett volna!

II. félidő:

A második félidő egy villámgyors gólváltással kezdődött. Előbb Rábl remek passzából Dávid talált be Végső kapujába (3-2), majd még ugyanabban a percben a másik oldalon Nagy Imre lőtt Mezei Dávid hálójába (3-3). A 26. percben újra megszerezhettük volna a vezetést, de Dávid közelről a nyírgyulajiak kapusába lőtte a labdát. Érződött a fiainkon, hogy nagyon meg szeretnék nyerni a meccset, ám a vendégek is vérszemet kaptak és három pont megszerzése érdekében ahogy lehetőség adódott – Lovas Norberttel kiegészülve – öt a négyes játékra váltottak. A 31. percben a labda a hatoson belül álló Nagy István elé került, aki nem hibázott és kapuba talált (4-3). A bekapott gólt követően Siska Gergőék még egy lapáttal rátettek az addig sem lassú iramra és mindent megtettek az egyenlítésért. Egymást érték a meleg helyzetek Mezei Dávid kapuja előtt, Rábléknak többször is szüksége volt az önfeláldozó mentésekre.  A 36. percben Faragó kétszer is csak a kapussal állt szemben, de a fiatal hálóőrünk mindkétszer menteni tudott. Az ellenakció végén Gál került hatalmas helyzetbe, akár a mérkőzés sorsát is eldönthette volna, ám kihagyta a ziccert. A hajrában még egyszer beleerősített a nyírségi gárda. Teljesen beszorultunk a kapunk elé, a labdát csak másodpercekig tudtuk birtokolni, talán a fáradtság lehetett az oka, de szaporodtak a hibák és a rossz passzok is. A 38. percben egy balról belőtt labda a hatoson belül álló Klochko karját érintette, amiért a játékvezetők habozás nélkül büntetőt ítéltek. Ugyan kapuscserével is megpróbálkoztunk, de Kovács hatméteresét László Márk sem tudta hárítani (4-4). Így döntetlen maradt az eredmény, ami egyre nehezíti az általunk kitűzött cél elérését.

MVFC-BERETTYÓÚJFALU – NYÍRGYULAJ KSE 4-4 (2-2)

Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok – 2016.05.02 – Hétfő 19:30

játékvezető: Viczián Mátyás, Flinta Zoltán, Modes Ottó Péter

MVFC: Mezei Dávid – Rábl János, Dávid Richárd, Klochko Dmytro, Harmati Tamás

Csere: Trencsényi János, Stanic Srdan, László Márk, Nagy István, Gál István, Sánta János Attila, Jakab Ádám

Edző: Turzó József

Nyírgyulaj: Végső Zsolt – Angyalos András, Siska Gergő, Faragó Lajos, Nagy Imre

Csere: Kondás Kristóf, Lovas Norbert, Varga Dániel, Szép Tamás, Pálvölgyi Balázs, Fekete Gábor, Pallai Gábor, Kovács István, Tóth Béla Bence

Játékos edző: Lovas Norbert

Góllövők: Rábl János (’16 és ’17), Dávid Richárd (’21), Nagy István (’31) illetve Angyalos András (’2), Siska Gergő (’11), Nagy Imre (’21), Kovács István (’38)

Sárga lap: Rábl János, Klochko Dmytro ill. Angyalos András, Faragó Lajos, Nagy Imre

forrás : berettyohir.hu