Futsal NB I. 13. forduló

SWIETELSKY HALADÁS VSE – MVFC BERETTYÓÚJFALU 4-2 (2-1)

Komoly ellenfél otthonába látogattunk, a Haladás ellen kellett megszerezni újabb győzelmünket. A szombathelyieknél Sásdi, Gyurcsányi és Leo Mendes is kihagyni kényszerült a derbit, míg a másik oldalon Rábl és Magyar nem volt bevethető.

A hazaiak léptek fel kezdeményezőbben, helyzettel kezdtek, de hamar kiegyenlítődött a labdabirtoklás. A negyedik percben vezetést szereztek a vasiak, Vidák Balázs egy kontra után talált be, majd nem sokkal később Hajmási helyezett Tihanyi kapujába. A félidő derekán az MVFC időt kért és nem sokkal ezután Harmati szépített is. Mezőnyjáték folyt, nem nagyon kerültek helyzetbe a csapatok, majd a vendégek agresszívabb játékra váltottak, átvették az irányítást és jóval többet próbálkoztak.

A második félidő elején mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, és mivel a vendégeknek kellett menni az eredmény után, így feltolták védekezésüket Trencsényiék, már a saját kapujuk előtt megtámadták a Haladás játékosait. Nyolc perc elteltével Rafinha szabálytalankodott a bal oldalon, 8-10 méterre saját kapujától, amiért piros lapot kapott. Az emberelőnyt gólra is váltotta a Haladás, Michel Melo talált be, majd nem sokkal később Vidák második gólját szerezte, ezt is egy kontrát követően. Az MVFC vészkapusra váltott, amiből Javi Sanchez szépített is, de hiába támadta végig az utolsó öt percet a Berettyóújfalu, már nem tudtak közelebb kerülni. A Haladás önfeláldozóan védekezett, ellentámadásai mindig veszélyesek voltak, kétszer is Trencsényinek kellett védenie vészkapusként.

Elszenvedtük második vereségünket a bajnokságban. Ezen az estén hiába volt talán nálunk többet a labda és próbálkoztunk talán többet, ellenfelünk sokkal pontosabb és higgadtabb volt a befejezéseknél.