Négy év telt el az utolsó bajnokok ligája szereplés óta. Csapatunk célja minden évben a bajnoki cím elnyerése. Nem volt ez másképp az elmúlt idényben sem. Sajnos a végső csata nem úgy alakult, ahogy elvártuk volna, de a sors keze mégis másképp intézte. 

Már-már mindenki elfogadta a második helyet és fejben a következő szezon céljait építgette, mikor jött a hír, hogy a Rába ETO Győr csődöt jelentett, így az UEFA szabályzatának 3.04-as pontja szerint „ha egy klub rendkívüli okok miatt visszalép a sorozattól, a bajnokság második helyezettje veheti át a helyét az UEFA jóváhagyásával”, így a döntés alapján az MVFC Berettyóújfalu csapata képviselheti Magyarországot a Futsal Bajnokok Ligájában.

Ez a hír hurrikánként söpört végig a focitársadalmon.

A futsalban is Bajnokok Ligájának (korábban UEFA Futsal Cup) hívják a bajnokcsapatok nemzetközi kupáját. A torna felépítés nagyban különbözik a nagypályás futballétól, itt több csoportkört kell sikeresen teljesíteni ahhoz, hogy egy csapat bejusson a legjobb négy közé, a Final Fourba.

Aki lentről kezdi, annak három csoportból kell tovább jutnia, hogy elérjen a Final Four-ba. Mi a második körben szállunk be a harcba. A négy fős csoportból ( Main Round) az első három csapat léphet tovább az elit körbe, ahol újabb három csapattal kell megküzdeni, azért hogy a legjobb négy közé juthassunk, oda ahova tavaly a győriek beverekedték magukat.

 

Nem egyszerű a helyzetünk, mert a Main Roundban nívós csapatokkal találkozhatunk; a szlovén Doboveccel, valamint az egyaránt orosz TTG-Ugra ­Yugorsk és a Sibiryak csapataival.

A csoportkör október 2. és 7.-e között kerül megrendezésre a szlovén Podčetrtek városában a különleges hangulatú Sportna Dvoranában.


MAIN ROUND 3.

Október 3., szerda 

17:30 TTG-UGRA YUGORSK – MVFC BERETTYÓÚJFALU

20:00 DOBOVEC – SIBIRYAK

Október 4., csütörtök

17:30 SIBIRYAK – TTG-UGRA YUGORSK

20:00 DOBOVEC – MVFC BERETTYÓÚJFALU

Október 6., szombat 

17:30 MVFC BERETTYÓÚJFALU – SIBIRYAK

20:00 TTG-UGRA YUGORSK – DOBOVEC

 

Belépőjegyek:

napijegy (két mérkőzésre szól): 8 EUR

3 napos bérlet: 20 EUR


Reméljük sokan szurkoltok majd nekünk!

Hajrá MVFC!