Új játékosunk a spanyol származású Javi Sanchez, szülővárosában, Córdobában kezdett futsalozni, ahonnan 17 éves korában Leónba került. Tizenkilenc évesen egy súlyos betegséget, nyirokcsomó rákot diagnosztizáltak nála, ami miatt ideiglenesen abba kellett hagynia a karrierjét. Két évig tartott a teljes felépülés és folytathatta a játékot. Az UMA Antequera csapatával a másodosztály megnyerése után az élvonalban bizonyíthatott, ahol 13 gólt szerzett a 2015-16-os szezonban. Az elmúlt bajnoki évben a Real Betis csapatát erősítette.

Vezetőedzőnk, Sergio Mullor ajánlására került a csapathoz a játékos, így beszélt Javiról a szakvezető.

“Javi Sanchez jó képességekkel megáldott játékos, gyors, technikás és mozgékony a széleken. Védekezésben azt a stílust kéviseli, amit én is szeretek, okosan játszik és jó labdaszerzésben egészen mélyen az ellenfél térfelén is. A szurkolók is minden bizonnyal kedvelni fogják őt és szeretik majd a játékát, érkezésével mindenképpen erősödtünk.”

Új játékosunk pedig, így vélekedik a transzferről:

“Nagy izgatottsággal várom ezt az új kihívást. Attól a pillanattól kezdve, hogy az ügynököm szólt a lehetőségről és beszéltem Sergioval is nagyon jó érzéseim voltak a projekttel kapcsolatban. Ez az első alkalom, hogy Spanyolországon kívül játszom és reményeim szerint tudok majd építkezni abból, ami történni fog körülöttem. Az első naptól kezdve keményen fogok dolgozni, hogy a csapat elérhesse céljait a következő szezonban.“