UEFA Futsal Champions League | MAIN ROUND

2019. OKTÓBER 8.-9.-11. | Berettyóújfalu


Szabó Péter az MVFC törzsjátékosa a következőképpen vélekedik a hazai pályán megrendezésre kerülő UEFA Futsal Champion League csoportköréről.

Nagyon örülünk, hogy ismét az UEFA Futsal Bajnokok Ligájában szerepelhetünk. Külön öröm, hogy ezt a tavalyi évvel ellentétben, most hazai pályán tudjuk megtenni. Reméljük, hogy ugyanolyan telt házas mérkőzéseken fogunk pályára lépni, mint a legutóbbi itthoni BL szereplésen vagy akár a bajnoki döntőben.

Az egész csapat nevében mondhatom, hogy mindenki nagyon izgatott, már csak a rendezvény nívóssága és az ellenfelek miatt is. A spanyol második, az orosz második és a kazah bajnok érkezik hozzánk. Nem lesz könnyű dolgunk az szinte biztos. Ettől függetlenül máshogy nem is mehetnénk fel a pályára, mint hogy a tovább jutás a cél. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy minél szorosabb meccseket játszunk és hogy minél büszkébb legyen ránk az ország. Annál is inkább, hogy az ország futsaljának egy óriási eseményére készülünk, hiszen top csapatokat láthat a közönség élőben játszani itthon, a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. Olyan csapatokat, akik közül szerintem mind a három esélyes arra, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját.

Külön öröm, hogy olyan vendégelőadóink is lesznek, mint a spanyol Javier Lozano és Kairat Almaty brazil edzője Kaka. Ennek köszönhetően reméljük, hogy a futsalt szerető szurkolókon felül, minél több futsalt szerető szakember is fog érkezni Berettyóújfaluba.

Mik az elvárásaid magaddal szemben ezen a kiemelkedő eseményen?

Természetesen a maximumra törekszem magammal kapcsolatban. Szeretném a csapatot segíteni és előre mozdítani. Szeretnék megfelelni magamnak, mit úgy az edzőmnek, mind a csapattársaimnak és a vezetőségnek. Ezen kívül jó lenne újra gólt szerezni az UEFA Futsal Bajnokok Ligájában, hiszen egyszer már sikerült és szeretném ezt továbbgyarapítani.

Hogyan készülsz egyénileg a Bajnokok Ligájára?

Nyilván ott van a fejünkben, de előtte még lesz két bajnoki mérkőzésünk, a Kecskemét és a Veszprém ellen, amire oda kell figyelni. Ezután fogok fejben jobban rákoncentrálni a BL-re. Igazából ugyanúgy készülök rá, mint a többi meccsre. Nem szeretném túlstresszelni, mert az a visszájára is fordulhat. Ha úgy állok hozzá, ahogy eddig, – az előző meccseinken és a hétköznapokban is, – hogy mindent megteszek azért, hogy a legjobb formámat hozzam, akkor úgy érzem nem lehet gond.

 

TUDJ MEG TÖBBET AZ ESEMÉNYRŐL!