A lány focistáink egy újabb szakágban mutatták meg magukat az idén, hisz egy nagy létszámú u 15-ös keretet toborozott össze Kecskésné Füredi Andrea és Kecskés Richárd az őszi indulásra.

Kecskésné Füredi Andrea:

“A berettyóújfalui lányokhoz csatlakozott több nagyon tehetséges és lelkes magyarhomorogi lány, valamint Mezősasról, Mezőpeterdről, Szentpéterszegről, Furtáról, Tépéről és Gáborjánból is érkeztek ügyes focista palánták.

Nagy munka össze hangolni az edzéseket, hisz igazodni kell a fent említett falvak tömegközlekedéséhez is, ami szintén nem egyszerű feladat, de igyekszünk megoldani.

Külön köszönettel tartozunk a magyarhomorogi polgármester asszonynak Barabás Károlynénak, aki segíti és támogatja a homorogi lányok edzésre/meccsekre való beutazását, valamint a szülőknek, akiktől szintén nagyon sok segítséget és támogatást kapunk.

Ebben az életkorban ez még nagyon fontos, hisz a szülői támogatáson, segítségen múlik, hogy eljut-e a  gyermek az edzésekre, meccsekre, szinte azt mondhatjuk, hogy ilyen korban még a „szülő focizik”.

A Magyarhomorogról érkező lányokkal már nem az alapoktól kellett kezdenünk, hisz korábban már Harsányi László segítségéve ezeket megtanulták, így Őket már egyből a csapatba lehetett építeni.

A technikai tudásukon túl, külön öröm, hogy kiváló mentalitású és jellemű lányok, akik a pályán kívül is is sportolóhoz méltó viselkedést tanúsítanak és támogató családi  háttérrel rendelkeznek.

Ugyan ez mondható el a szentpéterszegi Nagy Barbaráról, akire már felfigyelhettünk a BUSE fiú csapatában, ahol  lány létére is kimagaslott a mezőnyből. Ő a mezőny legfiatalabb játékosa, de ennek ellenére a csapat egyik húzó embere a meccseken, aki előtt szintén még nagy jövő áll a  női labdarúgásban.

Érkezett több olyan lány is, akiknél viszont az alapoktól kell építkeznünk, ami kissé megnehezíti a munkát, de őket is próbáljuk folyamatosan felzárkóztatni a többiekhez, a lelkesedésük és szorgalmuk töretlen.

A sok munkának tehát meg lett a gyümölcse hisz egy nagyon bő kerettel tudtunk neki vágni a bajnokságnak, ami a női fociban példaértékű, hisz sajnos nem dúskálhatunk és válogathatunk a focizni szerető lányokban, de próbáljuk megszerettetni ezt a játékot a „gyengébb nemmel” is.

Az u 15-ös lány focistákkal beneveztünk az őszi és tavaszi keresztpályás bajnokságba, valamint a téli futsal bajnokságra egyaránt.

Nagy izgalommal vártuk az első fordulót, hisz nem tudtuk mire lesz képes a megújult és fial kis csapatunk. A rajt azonban minden várakozást felülmúlt, hisz mind  a két mérkőzésünket győzelemmel  zártuk, külön figyelemre méltó, hogy mind a két meccset kapott gól nélkül hoztuk le.

Az első mérkőzésünk a házigazda Hajdúböszörmény ellen volt, akik ellen már az első támadásunkból gólt szereztünk, a „történelmi” első gól szerzője Szász Gréti volt, aki aztán megduplázta saját és csapatunk góljainak számát, hisz Tarsoly Rebeka óriási szabadrúgása után a kipattanó labdát szemfülesen bekotorta, így már megnyugodva játszhattunk tovább.  Külön öröm, hogy már az első mérkőzésen játéklehetőséget tudtunk biztosítani az új és fiatalabb játékosoknak is, így mindenki átesett a ”tűzkeresztségen”.

A második mérkőzésen Hajdúszoboszló egyesülete volt az ellenfél. Szintén 2:0-ág győzelemmel zártuk ezt a találkozót is, Cseke Ágnes és Csizmadia Annamária találata réven. Barabás Hanga kapusunk a mai napon „lehúzta a rolót”, így 4:0-ás összesítéssel zártuk a napot.

Összegezve azt mondhatjuk,  hogy kiváló rajtot vett az újonc kis csapat, akik ebben az összeállításban először léptek még pályára. Bízunk a hasonlóan szép folytatásban, nem dőlünk hátra, folytatjuk a további munkát, hisz ez még csak a kezdet….”- nyilatkozta Kecskésné Füredi Andrea a leány csapat vezetőedzője.

A leány csapat névsora: Barabás Hanga,  Szász Gréta ,Hegyi Zsófia, Cseke Ágnes, Fekete Szidónia, Nagy Erika, Tarsoly Rebeka, Csizmadia Annamária, Pozsgai Zsuzsanna, Nagy Petra, Nagy Barbara, Mikó Zsófia, Kun Petra, Szaszák Angyalka. Edző: Kecskésné Füredi Andra, Kecskés Richárd.