MVFC BERETTYÓÚJFALU-SWITELSKY HALADÁS VSE 2-1

A hétközi, csütörtök esti fordulóban minden adott volt, hogy egy jó rangadót láthasson a berettyóújfalui közönség.

Az első percekben az MVFC kissé idegesen, kapkodóan játszott, váratlan hibák is becsúsztak, ennek ellenére a hazai csapat irányította a játékot. A Haladás jól szervezetten, a biztos védekezésre alapuló játékra rendezkedett be. Kicsivel több, mint öt perc telt el, amikor egy labdaszerzés után Amílcar megvillantotta klasszisát, a portugál játékos a két ellenfelet is elfektetve lőtt a vasi kapuba. Az előny azonban hamar elolvadt, hiszen egy gyors támadást követően Leo Mendes a hosszú oldalon érkezve gurított az üres kapuba. A volt MVFC játékos a három Berettyóújfaluban eltöltött év miatt nem ünnepelt a találatnál. A mezőnyjáték dominált, de sikerült újból előnyhöz jutnunk. Javi Sanchez tört bal oldalról középre és tíz méterről vágta be a labdát a kapuba.

A második játékrészben a Haladás bátrabb játékkal rukkolt elő, ami azt is jelentette, hogy kinyílt jobban a vendég csapat, így számos gólszerzési lehetőséget kialakítottunk. Ahogy az első félidőben és ebben a szezonban jellemzően nagyon sokat lőttünk kapura. A vendégek vészkapusra váltottak az utolsó percekben, és birtokoltál is a labdát az emberelőnyös szituációban. Az egyenlítésre is nagy sanszuk volt, hiszen tíz másodperccel a lefújás előtt Gyurcsányi Zsolt hatalmas helyzetben mellégurított.

Az egygólos sikerünk megérdemelt, viszont ahogy arra számítani lehetett a Haladás mindent megtett, hogy nehézzé tegye számunkra a mérkőzést. Nagyot küzdve hagyták el a pályát Turzó József tanítványai is.