Futsal NBI, 9. forduló
Veszprém, Március 15. Sportcsarnok
2020. november 1., vasárnap 16:15
BALATON BÚTOR FC VESZPRÉM-MVFC BERETTYÓÚJFALU 2-5 (0-3)
gólszerzők: Tatai 2 illetve Horváth N. 2, Rábl, Gál, Alvarito

A betegség miatt Sergio Mullor Cabrerát nélkülöző és a vezetőedzői teendőket így átvevő Trencsényi Jánossal a kispadon felálló MVFC kezdte jobban a mérkőzést, Rábl János nagy helyzetével indult a találkozó. A vendégek birtokolták többet a labdát, s irányították a meccset, a Veszprém első veszélyes kísérletét a negyedik percben jegyezhettük fel. A hazaiak az eddigi találkozóikhoz képest óvatosabban játszottak, nem támadták le ellenfelüket, a félpályánál húzták meg a védelmi vonalat. A vendég fölény a kilencedik percben hozta az első gólt, Rábl János a pálya bal oldaláról, az oldalvonal mellől lőtte ki a hosszú sarkot. A félidő hajrájába érve jöttek az újabb vendég találatok, előbb egy oldalberúgás után Horváth Norbert lőtt középről Sásdi kapujába, majd egy szögletet követően duplázott a vendégek játékosa.

A szünet után agresszívabb játékra tért át a Veszprém, bátrabban játszottak a bakonyiak, s Pál Patrik révén veszélyeztettek is. Fehér Zsolt áttért a vészkapus játékra, s ekkor már jóval több helyzete és lehetősége volt a Veszprémnek, Mezei Dávid azonban jó formában védve hatástalanította ezeket a kísérleteket. Ha az MVFC-nél volt a labda, akkor inkább sok passzal tartotta a labdát a bihari csapat. A félidő közepén jött a szépítés Tatai révén, a vendégek támadója egy kipattanó labdát helyezett a kapuba. A bekapott gól után rögtön lehetett volna válasza a Mezei-Villnek, hiszen Rafinha hagyott ki egy helyzetet. A Veszprém még feljebb tolta a védekezését, le is támadták a vendégeket, akik tovább folytatták a labdatartásos, higgadt játékot. Öt perccel a vége előtt ismét a vészkapushoz nyúlt a hazaiak mestere, ám gólt az MVFC lőtt, előbb Gál bombázott a kapuba, majd Alvarito ért el találatot saját térfeléről az üres kapuba. A végeredményt Tatai állította be másfél perccel a lefújás előtt.

Az MVFC végig magabiztosabban, higgadtabban és jobban játszva nyerte meg a rangadót, a hazaiak az első félidőben nem azt a teljesítményt nyújtották, amit talán elvár tőlük Fehér Zsolt, a szünet után azonban már sokkal több gólszerzési esélyük volt. A Mezei-Vill fontos győzelmet aratott, s megerősítette a második pozíciót a tabellán.