A vezetőedzői nyilatkozat után két játékos következik a Bajnokok Ligája sorsolásról. Csapatunk október 8 és 13. között fogadja a kazah Kairat Almatyt, a spanyol ElPozo Murciát és az orosz KPRF csapatát.

Rábl János:
– Egy nagyon nehéz csoportba kerültünk, ahol három top csapatot sikerült megkapnunk, amivel az esélyeink azért csökkentek a továbbjutást illetően, de megpróbáljuk a tudásunk maximumát nyújtani minden egyes meccsen. Amikor legutóbb Barcelonában játszottunk a Bajnokok Ligájában az Elit Körben, az sem volt ilyen erős négyes. Aki kilátogat Berettyóujfaluba a torna ideje alatt vagy a televízión néz majd a meccseket, az Európa legjobb csapatait láthatja majd, és biztos vagyok abban is, hogy ez a torna a magyar futsalnak egy jó promója lehet.

Trencsényi János:

– Nagyon örülök, hogy mi rendezhetjük a csoportot, hiszen fontos esemény ez egy ilyen kisváros életében, akinek a nevét is nehezen ejtették ki annak idején az első bajnoki címünk után az UEFA-ban. Az ellenfelek nagyon erősek, ennél nehezebb nem is nagyon lehetett volna, komoly erőpróba lesz ez számunkra, nem minket nyom az esélyesség terhe. De három olyan nemzetközi mérkőzést játszhatunk, ami magyar játékosok életében kevésszer adódik, nagy tapasztalatokra tehetünk szert, a fiataljaink is testközelből láthatják a legmagasabb színvonalú játékot. Az ilyen szintű mérkőzéseken szerzett tapasztalatok segíthetnek minket a nagy téttel bíró meccseken és a bajnokság végső szakaszában is.