UEFA Futsal Champions League | MAIN ROUND

2019. OKTÓBER 8.-9.-11. | Berettyóújfalu


Gál István,  – az MVFC egyik legrutinosabb játékosa – a következőképpen nyilatkozik az egy hét múlva Berettyóújfaluban megrendezésre kerülő UEFA Futsal Champion League csoportkörről.

Úgy gondolom, hogy nem mindennapi dolog, hogy itt Berettyóújfaluban ilyen szintű csapatokkal találkozunk, mint a Kairat Almaty, az ElPozo Murcia vagy akár az orosz második helyezett. Mindenképpen úgy gondolom, hogy óriási lépés ez a Mezei-Villnek és az egész magyar futsalnak, hogy ezek a csapatok itt Magyarországon megmérkőznek velünk. Nyilvánvalóan ők a világ elitjét képviselik kitűnő brazil és spanyol játékosokkal.

Ettől függetlenül nem lehet az, hogy feltartott kézzel megyünk ki a pályára ellenük. Egyértelmű, hogy minden mérkőzés más. Meccs előtt nincsenek az alapok leosztva, nyilván, hogy ők az esélyesebbek, de biztos vagyok benne, hogy mi mindent meg fogunk tenni, annak érdekében, hogy megnehezítsük a dolgukat. Személy szerint, az eredmény nekem – ha lehet így mondani- másodlagos dolog. Az az első számú szempont, hogy megnehezítsük a dolgukat és partiban legyünk velük. Ebből pedig, hogy mi jön ki; egy szoros mérkőzés vagy akár győzelem is, bármi megtörténhet, hiszen ilyen a sport, ilyen a foci…

Hogyan készültök a Bajnokok Ligájára?

Hétről hétre készülünk a tornára és bízom benne, hogy mire elérkezik az idő, mindenki a legjobb formájában és erejében lesz, hogy a maximumot ki tudjuk hozni a mérkőzésekből.

Mik az elvárásaid magaddal és a csapattal szemben?

A klubnak több alkalommal volt már lehetősége a Futsal BL-ben játszani. Néhány játékosnak a csapatból már volt szerencséje nemzetközi szinten megmérettetni magát, ezért úgy vélem nekünk a rutint és a megfelelő hozzáállást biztosítani kell a többi játékos számára is. A fiataloknak pedig, akik még nem szerepeltek ilyen volumenű tornán, fel kell venni a kesztyűt. Együtt, közös erővel, akár sikeresek is lehetünk.

Mi a véleményed az ide látogató csapatokról?

A Kairat Almaty a világ egyik legjobb csapata remek játékosokkal. A tavalyi évben BL döntőt játszott. Azóta cserélődött a csapat, de minőségben semmit nem változott. Nagyon nehéz rajtuk fogást találni. Egyénileg pedig szintén kimagasló játékosok. 

Az ElPozo Murcia spanyol top csapat. Ellenük mindig nagyon nehéz játszani. Taktikailag iszonyatosan fegyelmezett csapat.

Az orosz csapat sem rossz, hiszen ezüstérmesnek lenni egy ilyen erős orosz bajnokságban, igen szép eredmény.

 

TUDJ MEG TÖBBET!