Újabb fontos három pontot szerzett a Turzó-gárda.

Hétfőn este a tizenegyedik fordulóból elmaradt Haladás elleni mérkőzést pótolta az MVFC.  A pénteki ETO derbi után újabb nehéz meccs várt a Mezeire. Marcus Angulo csapata a veszprémieket is megizzasztotta (6-5), egyáltalán nem lehetett félvállról venni őket.

Bár nem játszottunk jól, ennek ellenére az első félidőben kétgólos előnyt sikerült kiharcolnunk. Sajnos Trencsényi már az első félidő elején megsérült, ami egyáltalán nem könnyítette meg Turzó mester dolgát.

A második félidő drámai csatát hozott. A hazaiak megérezték, hogy volna keresnivalójuk és beleerősítettek, előbb egy gólváltással 3-1-re, majd kisidőre rá 3-2-re felzárkóztak. Ám hiába küzdött a Haladás, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Nagy Tamás góljával ismét kettő lett közte (4-2). A lefújásig az eredmény már nem változott, ha nehezen is, de sikerült begyűjteni az újabb három pontot.

Az alapszakasz megnyeréséhez nagyon fontos volt ez a győzelem, nem volt könnyű, de a lényeg, hogy megvan. A jövő héten hétfőn ismét kemény erőpróba vár a csapatra, amikor is Budaörsön az Aramis ellen lépnek pályára.

Swietelsky-Haladás VSE-MVFC Berettyóújfalu 2-4 (0-2) 

Szombathely, 500 néző,

vezette: Farkas, Wittner (Stumpf).

HVSE: Tyukász – Gyurcsányi, Borsi, Vidák, Öreglaki.

Csere: Németh P., Horváth P., Márkus, Hajmási, Biró.

Edző: Marcos Angulo.

Berettyóújfalu: Tihanyi – Trencsényi, Gál, Lovas, Rábl.

Csere: Nagy T., Dávid, Siska, Nagy I., Szabó, Birinyi.

Edző: Turzó József.

Góllövők: Öreglaki (29.), Németh P. (31.), ill. Nagy I. (6.,), Nagy T. 2 ( 29., 38.), Birinyi (14.).

Kiállítva: Hajmási (23.).