MVFC BERETTYÓÚJFALU-HALADÁS VSE 1-2 (1-0)
gólszerzők: Alvarito illetve Hajmási 2
 
Ahogy az várható volt Alvarito visszaért az MVFC-be, a vendégek válogatott kapusa, Alasztics Marcell azonban nem volt ott most sem a kezdőben, ahogy a DEAC elleni hazai találkozóján a szombathelyieknek. Gyimesi állt tehát a Haladás kapujában és az első percekben kellett is hárítania egy hazai lövést. Az MVFC-nél volt valamivel többet a labda, irányították a játékot a piros-fehérek, a Haladás sem akart kinyílni, a biztonságra helyezték a hangsúlyt. Mindkét oldalon érezni lehetett egy kis idegességet, hiszen többször volt eladott labda, pontatlanság. A félidő közepén Alvarito nagy lövéssel veszélyeztetett, s a spanyol játékosunk emellett a védekezésből is alaposan kivette a részét, nagy csatát vívott Dróth Zoltánnal. A vendégek klasszisa azonban sérüléssel is bajlódott és többet kellett pihennie a szokásosnál. Sergio Mullor Cabrera sokat cserélt, sok játékosát használta, így a hazaiaknál valamivel pihentebbek lehettek. Az utolsó nyolc perc lendületesebb játékot hozott, az MVFC és a Haladás is jó kontrákat vezetett. A 14. perc hozta az első gólt, amiben mind a négy pályán lévő MVFC mezőnyjátékos szerepet vállalt, Diece szép cselek után passzolt Gálhoz, aki a centerben lévő Ráblhoz továbbított, ő pedig Alvaritonak húzta le a labdát, s a spanyol a kapuba bombázott. A másik oldalon Dróth rúgott kapufát, majd Rábl lőtt mellé nagy helyzetben. Megélénkült a meccs, feszültebb is lett, de gól már nem született.
 
A szünet után kapkodó volt az MVFC játéka, próbáltuk birtokolni a labdát, de hibák is becsúsztak, s ezzel felbátorította és magára húzta ellenfelét a Mezei-Vill, Egy lepattanó labdát Hajmási lőtt a kapuba a 25. percben. Élénkebb, nyíltabb volt a játék a második félidőben. Az MVFC birtokolta többet a labdát, sokat járatták a hazaiak, de mindig benne volt a meccsben egy veszélyes Haladás kontra lehetősége, így nem lehetett nyugodt a hazai gárda. A cél mindkét oldalon a győzelem megszerzése volt, így izgalmas hajrára számíthattunk. Juanra bevetette a vészkapus játékot, amire a sérült Dróth is beállt és Simic nagy helyzetben lőtt mellé szinte rögtön, majd Rafinha távoli lövését hárította Dávid Richárd az üres kapu előtt. Öt perccel a vége előtt egy kontra utáni újabb Hajmási góllal már a Haladásnál volt az előny. Rafinha kapufát lőtt, majd az utolsó két percre küldte be a hazaiak edzője Nagy Imrét vészkapusként, ám már nem sikerült egyenlíteni.
 
A mérkőzés egészét tekintve az MVFC-nek volt több és nagyobb esélye a gólszerzésre, főleg a véghajrában, az utolsó másodpercben is. Vesztett állásnál is ment előre a csapat, ám a Haladás élt az egész meccset tekintve a lehetőségekkel, amik előttük adódtak és ez az, ami számít a végeredménynél, ez egy olyan tény, amibe nem lehet belekötni. A vasiak ezzel felzárkóztak a bajnokságban és javították korábbi botlásukat a Nyírgyulaj ellen, s egypontos előnnyel folytatják előttünk a bajnokságot.