A Bőny elleni vereség után Turzó József benyújtotta lemondását és máris a Haladás edzőjeként villog.

Furcsa az élet, hiszen Turzó József 17 évet töltött Mezei József pártfogása alatt a szó minden értelmében. Mégsem volt elég ahhoz, hogy betartsa a megkötött megállapodást, és a szezon közepén cserbenhagyta csapatát. Egyik “legszebb” emberi erények közé sorolható: ha baj van a kapitány távozik elsőként a hajóról, nemde?!

5 és fél év alatt sikerült egy leszálló görbét kialakítani, és évek óta fennálló nyílt titkokra hivatkozva, távozni.

Mezei József, a Mezei-Vill futsal csapat Elnöke a következőképpen nyilatkozott:

“Zárlatos lett a MEZEI-VILL futsal csapat kapitánya. Turzó József vezetőedző az NB I.- es futsal csapat mellett valószínű a villamosságból, illetve annak alapismeretéből is szerzett tudást. A 17 év  itt töltött időszakban szerintem, csak pozitív dolgot kapott, úgy anyagilag, emberileg és sorolhatunk sok mindent. Mi megértjük az idők szavát, a tehetősebb országrész hívószavát, csak nem mindegy, mikor történik meg és hogyan a távozás. Nem akarok elmondani mindent, mert nem nekem kell ezt megtennem!!!Nem akarom tudomásul venni, hogy kígyót melengettem a mellkasomon ezalatt a hosszú időszak alatt. A villamosságot említve a LENZ-törvénye jutott eszembe, aminek lényege: igyekszik tönkretenni az őt létrehozó okot. Sajnálom, hogy ennyit ér az amit, itt kaptál, hogy elszakadhass tőlünk ezt a módját választottad a távozásnak. Ezert voltál türelmetlen már a tanításra, ezért, csábítottad, kérdezted őket mennének e veled, ezért voltál ingerült már a tanításukra is, és talán, ezért utáltak egyre többen. Ezt te szándékosan idézted, mert a nyugati szirének éneke téged is megzavart. Megvádoltad cselekedetükért Ricsit,Komit, Sántát. Te is kihasználtad a betyárbecsületet! Sok közmondás illik most rád, a kitervelt cselekedetedért. Sokszor mondtam, ha a magyar közmondásokat megtanulod jó ember lehet belőled… meglátjuk. A SZITTYA csapat kézfogásos szerződését megszegted, becsaptad őket, 6 hónappal hamarabb leléptél. A hajónk, kapitánya nélkül megy jelenleg tovább, de a legénység nem adja fel, mint ahogy ezt már sokszor bizonyította csapatunk. Várjuk az új kapitányunkat. A dollár jelek erősebbek, eluralkodtak rajtad. Egyet ne feledj, ne égess fel mindent magad mögött, mert sohasem tudod mikor kell még oda visszamenned! A fentiek ellenére, hiszek a tehetségek patronálásában, anélkül, hogy bármit is kapnék érte, most kaptam – Köszönöm Turzó József! Sok sikert, haver.”

A  Bőny elleni találkozó után Turzó már nem fért a bőrébe, Likert skálán tesztelte a fiúk véleményét önmagáról, mely majd később jó ürügyként szolgálhatott a távozásra. Majd a szerdán történt rendkívüli megbeszélésen, mely  9-9.45-ig  tartott, hivatalosan is benyújtotta lemondását az Elnöknek. A megbeszélés után néhány perccel már olvasható volt a cikk, hogy Turzó távozik a Mezeitől. Személyes beszélgetések és a nyilatkozatok, arról tanúskodtak, hogy ez fájdalmas érzelmi döntés volt a részéről és nem “másról” van szó. Ennek ellenére néhány nap telt el és nicsak…. mit lát az ember ….  http://vaol.hu/sport/futsal-turzo-jozsef-iranyitja-a-haladast-1803783