Tihanyi után újabb kapust veszítettünk. Turzó mesternek elege lett a gyatra bíráskodásból és az arrogáns játékvezetőkből.

Pénteken este az MVFC újra bajnoki meccsen lépett pályára. A Veszprém elleni vereség és a törökszentmiklósi „húszas” után kérdéses volt, hogy a Mezei-Vill ezúttal melyik arcát mutatja Csömörön a Rubeola ellen.

Az előny megszerzésével ezúttal sem volt gond, Rábl János már a harmadik percben bevette a hazaiak kapuját. A gyors gól ahelyett, hogy azt újak követték volna, már megint minket altatott el, aminek az lett az eredménye, hogy Tihanyi Ármin duplájával a csömöriek a vezetést is átvették.

A második játékrészre Turzó-mesternek szerencsére sikerült felkeltenie a téli álmukra készülő berettyóújfalui medvéket. Felélénkült a meccs, egymás után estek a gólok, a buliból a játékvezetők sem akartak kimaradni és a hangulatot a piros lapokkal igyekeztek színesíteni. Lehet, hogy egyszerűen a szünetben az öltözőben maradt a sárga színű kártya és más híján ezért kellett kilenc perc alatt három játékost is kiállítaniuk – nehéz elképzelni más okát a szigorú ítéleteknek. A bírálhatatlan bírói ténykedésnek Mezei Dávid is áldozatául esett, így egy gyakorlatilag nulla meccsrutinnal rendelkező fiatalember, László Márk lépett elő a bajnokcsapat elsőszámú és egyetlen kapusává. Erre még az sem nyújt vigaszt, hogy két hazai játékos is „elesett” a csatában… Visszatérve a játékhoz, a Rubeola sorsát a kiállítások, a hat perc alatt beszedett öt gól teljesen megpecsételte, tisztességesen helytálltak, az 5-9-es vereség a bajnokcsapattól sem tekinthető katasztrofálisnak.

Rubeola FC – MVFC Berettyóújfalu 5-9 (2-1)

Csömör, Vezette: Moldván-Kovács P-Takács Z.

Rubeola FC: Horváth G. – Józsa, Maruzsi, Jenei, Varga Cs.

Csere: Varsányi, Tősér, Horváth B., Mészáros, Tihanyi, Husz, Takó, Érsek, Szabó B.

Edző: Takó Csaba

MVFC: Mezei D. – Trencsényi, Komáromi, Nagy T., Rábl

Csere: László, Dávid, Szabó P., Fehér K., Birinyi, Lovas, Nagy I., Harmati

Edző: Turzó József

Góllövők: Tihanyi (2), Tősér (2), Mészáros ill. Trencsényi (2), Rábl (2), Dávid (2), Lovas, Harmati, Nagy T.

Sárga lap: Tihanyi

Piros lap: Horváth G., Tősér G., illetve Mezei D.

Turzó József (MVFC): Hasonló forgatókönyv volt, mint a Veszprém ellen: nagyon jól kezdtünk, nagyon sok helyzetet sikerült kialakítani, de azokból sok ki is maradt. Azután megint érthetetlenül leálltunk, de szerencsére a második félidőben itt tudtunk javítani. Minden tiszteletem a jól játszó Csömöré. De szeretnék csatlakozni a berettyohir.hu cikkéhez, ami a Veszprém elleni meccsünkön a játékvezetésről tesz említést (vereségünk oka nem ez), valamint csatlakoznék Sivák Péter pár héttel ezelőtti nyilatkozatához, aminek hasonló a témája. Egy olyan meccsen, ahol 6 szabálytalanság történik, nem értem, hogy jöhet össze 10 m-es, valamint 3 sárga lap helyett kiosztani 3 piros lapot. Érthetetlen. De nem értem miért kell csapatokat, edzőket büntetni rossz játékvezetői küldések, valamint inkompetens játékvezetők miatt. Az az emberi arrogancia, amivel ezt kompenzálják, ELKESERÍTŐ. Lehet, hogy ezen mondataim miatt csapatomat fogják büntetni, de ennél jobban már nem képesek, hiszen a Vasas ellen egy 17 éves fiatalembernek kell védeni a kapunkat, csak azért, mert kapusaimtól olyat követelek, ami itthon a vesztüket okozza, külföldön meg alap dolog. Nem hiszem, hogy én látom rosszul a dolgokat, és ezt az UEFA Futsal Cup is bizonyított számomra. Elnézést a kifakadásomért, de az elmúlt hónapok eseményei ennyi indulatot halmoztak fel mindannyiunkban. Sportágunk játékvezetés terén nagyon sok kívánni valót hagy maga után, persze elnézést kell, hogy kérjek azoktól a játékvezetőktől, akikre mindez nem vonatkozik.

 

forrás: berettyohir.hu (Molnár Ákos)