A barcelonai torna második játéknapján, az első meccset a Berettyóújfalu kezdte a Lokomotívval.

A Baku United ellen győzelemmel rajtoló ukránok rögtön magukhoz vették a játék irányítását. A gyors és pontos futsaluknak köszönhetően már a harmadik perc meghozta nekik a vezetést (0-1), majd a nyolcadik percben Bilotserkivets az újabb találatának örülhetett (0-2). Bő egy minutumra ugyan Dávid révén sikerült még visszajönnünk a meccsbe (1-2), ám a félidő vége előtt Zhurba találata következtében ismét kettő lett közte a különbség (1-3).

A második félidőben sokat tettünk, hogy közelebb zárkózzunk, ez azonban nem sikerült, sőt a 34. percben a Lokomotív tudta háromra növelni az előnyét (1-4).
Ezúttal talán némileg halványabban játszottunk, mint az első játéknapon, a Barcelona ellen. Ismét vereséget szenvedtünk, de egyáltalán nincs okunk szégyenkezni, hiszen egy lényegesen jobb csapattól kaptunk ki és ismét egy abszolút vállalható eredmény született.

MVFC Berettyóújalu-Lokomotiv Harkov 1-4 (1-3)

MVFC Berettyóújfalu: Tihanyi – Rábl, Trencsényi, Lovas, Nagy T.
Csere: Sánta, Szabó, Komáromi, Nagy I., Gál, Dávid, Mezei Dávid (kapus), Siska Harmati.
Edző: Turzó József

Kharkiv: Ivanyak – Bilotserkivets, Zhurba, D. Sorokin, Ovsyannikov
Csere: Lytvynenko (kapus), Fedorchenko, Rogachov, D. Klochko, O. Sorokin, Bondar, Shamli, Shpygar, Kiselyov

Gólok: 3. perc 0-1 Bilotserkivets, 8. perc 0-2 Bilotserkivets, 9. perc 1-2 Dávid, 15. perc 1-3 Zhurba, 34. perc 1-4 Fedorchenko

Turzó József (MVFC): Sajnos a mai nap nem sikerült úgy, ahogy terveztük, nem tudtunk olyan játékkal előrukkolni, amivel szorossá tudtuk volna tenni a mérkőzést. Nem tudtunk a realitásoktól elszakadni. Szombaton megpróbálunk javítani, igaz a Baku United jobb csapat, mint a mai ellenfelünk.

Dávid Richárd (MVFC): Sajnos a realitásokat nem sikerült eltüntetnünk es kiütközött, hogy a sorozatterhelés se nekünk kedvez. Sokat kell meg edzenünk és gyakorolnunk, hogy azokat a hibákat, amiket elkövettünk ne ismételjük meg újra, vagy legalább lecsökkentsük minél kevesebbre. A holnapi mérkőzésen két nullapontos csapat lép pályára, így mondhatni a becsület pontért/pontokért folyik majd a harc. Bízom benne, hogy szépen zárjuk majd az Elit-kört.

A csoport másik mérkőzésén:
FC Barcelona-Baku United 5-1 (3-1)

A torna szombati menetrendje:
2014.11.22.
11:00 Baku United FC – MVFC Berettyóújfalu
13:15 Lokomotiv Kharkiv – FC Barcelona

forrás: berettyohir.hu