Magyarország-Székelyföld 5-3

A szerdai böszörményi meccs után csütörtökön Berettyóújfaluban is összecsapott a magyar és a székely válogatott.  Maga a helyszín nem lehetett ismeretlen a két csapatnak, ugyanis tavalyelőtt decemberben ugyanitt már találkoztak, akkor 2-1-re a székelyek bizonyultak jobbnak, az akkor még Frank Tamás irányította magyar válogatottnál.

A „visszavágó” pikantériája, hogy Szécsi és Gál akkor még az ellenfél gárdáit erősítették, előbbi a hazaiakét, utóbbi a vendégekét.
Az első játékrész jobbára kiegyenlített mezőnyjátékot hozott. Inkább a székelyek akarata érvényesült a pályán, a vezetést mégis a magyar csapat szerezte meg Dróth révén, aki 10. percben pimasz módon juttatta a labdát a rövid sarokba (1-0). A vendégek válaszára nem kellett sokat várni, a rengeteget vállaló és remekül játszó Szécsi Barna két percre rá előbb egyenlített (1-1), majd nem sokkal később a vezetést is megszerezte a kék mezeseknek (1-2). A meccsnek nem volt különösebb tétje, az összecsapás a pályán azonban nem öltött nagyon barátságos jelleget, időnként kicsit forróbb volt a hangulat, ezért a játékvezetők többször tartottak a szereplőknek békéltető és szabályismertető kiselőadásokat. 

hirkep

A második játékrészben valamivel jobban játszott a Sito-csapat. A 30. percben Dróth egyenlített (2-2) és már a közönség az újabb hazai gólt várta, amikor egy hatalmas védelmi hiba után újra Szécsiéknél volt az előny (2-3). Ezt követően Lódi percei jöttek, előbb remek megoldással egyenlített (3-3), majd egy szélről belőtt labdából, két perccel a vége előtt a vezetést is megszerezte (4-3). Jakab Zoltán csapata egyáltalán nem adta fel és az utolsó másodpercekre öt a négy elleni játékra váltottak. Jóllehet veszélyesen támadtak és egy alkalommal a kapufát is eltalálták, gólt azonban már nem tudtak szerezni. Sőt, Dróth az utolsó másodpercekben lőtt újabb találatával magabiztossá vált a hazaiak győzelme (5-3).
Egy döntetlenszagú, kiegyenlített mérkőzésen a magyar válogatott Drót és Lódi egyéni képességei révén tudott a székelycsapat fölé kerekedni, csapatjátékban a két gárda között nem volt számottevő eltérés.

Magyarország- Székelyföld 5-3 (1-2)

Barátságos válogatott futsalmérkőzés, Berettyóújfalu, 500 néző. V.: Flinta, Viczián, Erdélyi

Magyarország: Tihanyi, – Dróth, Lódi, Rábl, Öreglaki
Cserék: Tóth, Trencsényi, Lovas, Tatai, Komáromi, Dávid, Szeghy, Gál
Edző: Sito Rivera
Székely válogatott: Klein – Mihály, Mánya, Szőcs L, Szécsi
Cserék: Péter, Bíró, Kovács Á, Simon, Máté, Szabó Zs, Szőcs Lóránd, Miklós T
Edző: Jakab Zoltán
Gólszerzők: Dróth 3, Lódi 2, illetve Szécsi 2, Máté

 – Molnár Ákos, Berettyóhír.hu –