Végső fázisához érkezett a Magyar Kupa, hiszen hétvégén Nyíregyházán a női és a férfi szakág négy-négy csapata küzd meg a kupaelsőségért.

Az MVFC 2009-ben és 2012-ben megnyerte a sorozatot és a Magyar Kupa 2006 óta íródó történetében csapatunk mindig legalább az elődöntőig eljutott, csak egyetlen alkalommal nem, a 2016-17-es évadban estünk ki a legjobb nyolc között.

A mostani elődöntőben a Haladással játszunk. Azzal a csapattal, ahol a 2012-es kupagyőzelmünk több résztvevője (Michel Melo, Leo Mendes és Turzó József) is alkalmazásban áll (sőt, a frissen igazolt Dróth Zoltán akkor a döntőbeli ellenfelünket, a Győrt erősítette), s akikkel a bajnokság alapszakaszában kétszer is megmérkőztünk. Hazai pályán mi nyertünk 2-1-re, míg a visszavágón ellenfelünk volt jobb 4-2 arányban. Az elődöntőbe kerüléshez a Mezei-Villnek a Dunaújvárost, a Nyírgyulajt és a Dunakeszit kellett legyőznie, míg a szombathelyiek a Bőnyt, a Szigetszentmiklóst és az ELTE csapatát búcsúztatták.

Ellenfelünk már egy nappal korábban megérkezik Nyíregyházára, míg az MVFC egy közös ebéd után idul szombaton a négyes döntő helyszínére.

Az esélyek kiegyenlítettek. Két olyan együttes mérkőzik szombaton, ahol jó szakmai munka folyik, sokat tudnak ebből a játékból a játékosok és egymást is nagyon jól ismeri a két fél. Sergio Mullor, csapatunk vezetőedzője óvatos, amikor az esélyekről kérdezzük: “A Magyar Kupa legjobb négy csapata közé mindenki egyenlő sansszal érkezik, nem adok magunknak több esélyt, mint a többi résztvevőnek, mert a felkészültség mellett a jó formaidőzítés is sokat számít. Pillanatnyilag csak a mi mérkőzésünk foglalkoztat, az, hogy minél felkészültebben léphessünk pályára. Ha a mi meccsünket lefújták és győztesen hagyjuk el a játékteret, csak akkor foglalkozhatunk azzal ki lehet az ellenfelünk. Remélem sok szurkoló kilátogat, hiszen ez a magyar futsal ünnepe is egyben, s azt is remélem Berettyóújfaluból is sokat elkísérik a csapatot.”

Jó hír, hogy Javi Sanchez visszatért spanyolországi gyógykezeléséről, ám az még nem biztos, hogy pályára tud lépni szombaton, míg Rábl János és Magyar Szabolcs biztosan nem játszhat. Ellenfelünknél mindenki harcra kész, egyedül Hegyesi Zsolt fog hiányozni a vasiaknál.

A szombati találkozót az MLSZ tv youtube csatornája élőben közvetíti, amint megvan a link, ezt szurkolóinkkal természetesen megosztjuk, de reméljük minél nagyobb számban kilátogatnak drukkereink.

A hétvége menetrendje:

Nyíregyháza, Continental Aréna,

2018. március 3. szombat

női elődöntők:
10:30 Ricsilla Futsal – Brandmission-Artifex Tolna-Mözs
13:00 Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls – Hajdúböszörményi TE

férfi elődöntők:
15:30 Swietelsky Haladás VSE – MVFC-Berettyóújfalu
18:00 RFC Csömör – Debreceni Egyetemi AC

2018. március 4. vasárnap
16:00 női döntő
19:30 férfi döntő (a mérkőzést az M4 csatorna élőben közvetíti)