Valószínűleg elég lesz a hatgólos előny a februári visszavágóra.

Idény eleji kupamérkőzést játszott szerda este az MVFC. Bár mind hangulatát, mind színvonalát tekintve elég langyosra sikerült az év első tétmeccse, a lényeg az, hogy simán nyertünk, a 6-0-s végeredmény még a lelkesen játszó vendégekre nézve mondható hízelgőnek.

A meccs, ahogyan az várható volt, végig hazai mezőnyfölényben telt. Az első félidőben kevés volt az igazi futsal, közepes iram jellemezte a meccset és a Mezei-Vill helyzetek és találatok mellett, két-három alkalommal az egyetemisták is tisztán vezethették a labdát Tihanyira. A gólok gyártását aztán Dávid Ricsi kezdte meg a negyedik percben, amit Komáromi és Rábl folytatott, majd 1,1 másodperccel a szünet előtt ismét Dávid köszönt be a vendégeknek (4-0).

A második játékrész kisebb minőségi változást hozott. A Mezeinél egyre több volt a tudatos játék, a BME-nél pedig szépen-lassan fogyott a szufla, a fővárosiak minden igyekezete ellenére fokozatosan kiütközött az osztálykülönbség. Szinte végig a vendégek kapuja előtt pattogott a labda, akadtak is helyzetek jócskán, ám azok szinte mind kimaradtak, hogy ebben a húsz percben se maradjunk gól nélkül, arról Nagy Tamás és Rábl gondoskodott (6-0).

Tavaly a két csapat a Final Fourban, az elődöntőben találkozott. Akkor még mindkét gárda az elsőosztályban szerepelt, jelenleg a BME a másodosztályban vitézkedik. A Mezei-Villnek az elmúlt évben sem okozott különösebb gondot leküzdenie az egyetemistákat, úgy tűnik, idén sem lesz ez egy lehetetlen küldetés.

Magyar Kupa, negyeddöntő

MVFC – BME FUTSAL CLUB 6-0 (4-0)

2015.01.14 – szerda 19:30 Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 150 néző

játékvezető: Viczián Mátyás, Flinta Zoltán, Csatári Tibor

MVFC: Tihanyi Csaba – Lovas Norbert, Nagy Tamás, Komáromi Péter, Gál István

Csere: Mezei Dávid, Rábl János, Szabó Péter, Dávid Richárd, Birinyi Balázs, Sánta János Attila, Hajdu Zsolt, Nagy István

Edző: Turzó József

BME: Laucsek András Csaba – Kulik Renátó, Andorka Kristóf, Csernai Gábor László, Fritz Balázs

Csere: Fábián Ákos, Oláh Dániel, Szigeti Alex, Fülep Szabolcs, Papp Endre Levente

Edző: Csernai Gábor László

Gólszerzők: 4` Dávid Richárd, 15` Komáromi Péter, 18` Rábl János, 20` Dávid Richárd, 26` Nagy Tamás, 33` Rábl János

Turzó József (MVFC): Úgy gondolom, hogy nem volt egy nagy iramú mérkőzés. Fokozatosan sikerült elhúznunk, néhol – főleg a második játékrészben – tetszetősen játszottunk. Az első félidőben voltak a hibáink, amiből az ellenfelünk több esetben is kontrázhatott és tisztán vezethették a kapunkra a labdát. Ugyanakkor nekünk is megvoltak a lehetőségeink, bár nem voltunk elég hitelesek, támadásban keveset vállaltunk fel és ritkán törtünk kapura. A második félidőben ez változott, csak a biztos vezetés tudatában könnyelműebbek lettünk és több helyzet kimaradt. Talán megérdemelt a ma estén a győzelmünk. Gratulálok a srácoknak és gratulálok a BME-nek is.

Csernai Gábor Lászl (BME): Nagyon nehéz helyzetben voltunk a mérkőzés előtt, hiszen nyolc játékosunk nem tudott velünk tartani az összecsapásra. Több meghatározó alapemberre nem számíthattunk. Végül nyolcan tudtunk eljönni, közülük négyen egyetemisták, az egyetemi bajnokságból. Gyakorlatilag nekik ez volt az első igazi futsal élményük, hiszen az ő bajnokságukat nem lehet egyelőre a futsal kategóriájában emlegetni. Ehhez képest azt kell mondanom, hogy ha nem is tettek csodát, de egy reális eredményt sikerült elérnünk, akik itt voltak azok becsülettel végigküzdötték a mérkőzést, amiért megérdemlik, hogy megemeljem a kalapom előttük!

forrás: berettyohir.hu