Füredi Andreát az MVFC leány utánpótlás csapat vezetőedzőjét kérdeztük, hogy mi a helyzet a lányok háza táján.

“A Mezei-Vill Futball Club leány utánpótlás csapata az elmúlt évekhez hasonlóan, ebben az évben is benevezett a megyei U 17-es leány keresztpályás őszi/tavaszi, valamint a téli futsal bajnokságra is. Nagyon nehéz feladat várt a lányokra, hisz két különféle “futball stílusra” kellett készülni és váltani szinte egyik-hétről a másikra a nagy pályás futballról a futsalra. Nehezítette a lányok dolgát, hogy a különféle szabályok, más méretű labda és taktika mellett pl. a keresztpályán, az egyik héten a játékvezetők alkalmazták a les szabályt, de a másik héten már nem, hogy egyéb “furcsaságokat” ne említsünk, de megszokhattuk már, hogy a női fociban mindenre fel kell készülni.

A keresztpályás bajnokságra a következő csapatok neveztek be az MVFC egyesületén kívül: Debrecni Honvéd /Olasz Focisuli/, Hajdúböszörmény, Nánási Foci Suli, Hajdúszoboszló és Nyíradony.

Az őszi szezont az edzők talán a “női szeszélyhez” tudnák hasonlítani, hisz elég változó teljesítményeket nyújtottak a csapatok. Nagyon sok esetben az aktuális csapatlétszám döntötte el az eredményeket, amely sajnos a női csapatoknál elég váltakozó. Sajnálatos tény, hogy több csapat, nem egy mérkőzésre nem tudott kellő létszámmal kiállni.

Szerencsére az MVFC, a nehéz körülmények ellenére is igyekezett nem “feladni” a mérkőzést létszámhiány miatt, pedig elég nehéz időszakot élt át a csapat ebben az évben. Sorozatos sérüléshullámmal is meg kellett küzdenünk, amelyben pl. a kapusunk bordatörése és a meghatározó játékosunk, Berki Zsanett komoly térdsérülése egész szezonra való kiesését jelentett. Sajnos van, akit nekünk kellett eltanácsolni, a nem megfelelő hozzáállás miatt. Az őszi szezont ennek ellenére jól zárat az egyesület és a tavaszi szezont már egy pontra a dobogós helyezésről kezdhettük. A tavaszi szezonban is megérződött a sok sérült és hiányzó, de ezt próbálták pótolni a pályán lévők.

Örömteli tény a jövőre nézve, hogy új játékos is érkezett a csapathoz Koczor Valéria személyében, aki már az első meccsen góllal mutatkozott be és nagyon ígéretes tehetség, aki nagyon hamar beilleszkedett a csapatba a pályán és a pályán kívül egyaránt. Ez majdnem elég lett a harmadik helyezéshez, ami a sérültekkel kiegészülve könnyedén fényesebb érem is lehetett volna. Talán egy kis “tanulóleckének” jó ez a szezon, hogy még komolyabb hozzá állással még többre hivatott ez a csapat és semmit nem adnak fél vállról véve, pláne a fociban.

Még vár a lányokra egy szezonzáró kis csapat összetartás, amivel már a jövő évi bajnokságra készülnek. Nagyon biztató a jövőre nézve, hogy a lány csapat magja együtt marad és lehet rájuk számítani a jövő évi bajnokságra és szinte mindenki ebben a korcsoportban marad, hisz nagyon fiatal, összetartó gárdáról van szó, akik név szerint is megérdemlik,hogy megemlítsük őket: Berki Zsanett, Koczor Valéria, Kóti Krisztina, Kürti Krisztina, Tani Cintia, Erdei Vanda, Petrik Szilvia, Gyöngyi Marietta, Nagy Petra. Edző: Kecskésné Füredi Andrea és Kecskés Richárd.”- nyilatkozta Füredi Andrea az MVFC leány utánpótlás csapat edzője.