Berettyóújfalu – A kontinens legjobb 16 csapata közé jutott a berettyóújfalui Mezei-Vill FC

Az újfalui kedvencek, a Mezei-Vill FC futsalosai ismét sporttörténelmet írtak, ráadásul ez a siker a klub történetének legnagyobb dicsősége! Az MVFCmegnyerte az UEFA Futsal Cup hazai rendezésű csoportkörét, s így bejutott a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé.

 Erőn felül

– Nyugodt szívvel kijelenthető, a Mezei-Vill FCtörténetének ez az eddigi legnagyobb sikere, ehhez hasonló eredményt még soha nem értünk el. A BL-csoportkörből eddig nem jutottunk túl, hat meccsen mindössze egyetlen győzelmet arattunk, most viszont első helyen kvalifikáltuk magunkat a legjobbak közé – kezdte a beszélgetést Trencsényi János, a gárda csapatkapitánya. – Amikor tavaly a magyar bajnokság döntőjében három meccsen legyőztük az esélyesebbnek tartott Győrt, akkor azt mondták, illetve mondtuk, hogy erőn felül teljesített a gárda. Most a szlovák válogatott gerincét adó Slov-Matic Bratislava együttesét győztük le a továbbjutásért 5–1-re, s ez a diadal is csakis úgy jöhetett létre, hogy túlszárnyaltuk önmagunkat. Viszont, ha ilyen sokszor nyújtunk kiemelkedő teljesítményt, akkor el kell gondolkoznunk, hogy többre vagyunk képesek annál, mint amennyit hiszünk magunkról.

Színtiszta magyar csapat

Trencsényi a klub alapítása után pár hónappal érkezettBerettyóújfaluba, így valamennyi siker, magyar bajnoki elsőség, Magyar Kupa-diadal, illetve most már nemzetközi kupabravúr aktív részese volt, ezért tisztán látja, mi áll a hétvégi siker mögött.

– Korábban voltak légiósaink, akikkel egyénileg erősebbek voltunk, de csapatként nem úgy funkcionáltunk, ahogy kellett volna. Most viszont csak magyarok alkotják a Mezei-Villt, s igazi csapat vagyunk, a sikerünk titka a küzdőszellem és az akarás. Csúszunk-mászunk a pályán, s bizonyítottuk, ez sikerre vezet. Egységet alkotunk, egy olyan kerek egészet, ami szinte kikezdhetetlen – fogalmazott Trenyó, aki kiemelte az elnök és a tréner fontosságát.

– Ez a siker nem jöhetett volna létre az elnökünk,Mezei József támogatása nélkül, aki mindent megteremt ahhoz, hogy csakis a futsalra összpontosítsunk. Elévülhetetlen érdemei vannak az eredményességben Turzó József vezetőedzőnek, aki a nemzetközi futsal tekintetében is naprakész, felkészültsége kiemelkedő a taktika terén. José – mert ez a beceneve az edzőnknek – három éve vezeti a gárdát, s az általa elért sikerek önmagukért beszélnek. De igazából ez a diadal a komplett csapaté, hiszen a buszsofőrtől kezdve a játékosokon át a vezetőségig és a drukkerekig mindenki becsülettel tette a dolgát.

– A vasárnapi siker után fantasztikus volt látni a szurkolóink ünneplését, nem lehet sem elmondani, sem leírni azt az érzést – éppen ezért nagyon boldog vagyok, hogy átélhettem! Van az a mondás, miszerint jobb adni, mint kapni, s ezzel teljes mértékben egyetértek. Örömet tudtunk okozni az embereknek, s ehhez fogható nagyszerű élmény kevés van – vélekedett a csapatkapitány, akitől arról is érdeklődtünk, mi várható a folytatásban?

Büszkeség

– Kíváncsian várjuk az október 17-ei sorsolást. Bár tudjuk, ott már nagyon nagy különbségek vannak a csapatok között, ráadásul a négyes csoportokból csak a győztesek jutnak a Final Four-ba, azaz a döntőbe. Ám oda jutottunk, ahova eddig csak kevesen, erre büszkének kell lennünk, s kiélvezni minden egyes percét a sorozatnak. Ajándék lesz minden perc a Bajnokok Ligájában, amire örökre emlékezni fogunk! – nyilatkozta Trencsényi.

forrás: haon.hu