Péntek estére nagyon szépen megtelt a berettyóújfalui Pálfi István Rendezvénycsarnok. Nem véletlen, hogy így történt, hiszen a futsalbajnokság alapszakaszának egyik legfontosabb meccse, a Mezei-Vill FC- Rába-ETO csúcsrangadó következett. Óriási volt a tét, a harmadik helyen álló hazai csapatnak győznie, de legalábbis ikszelnie kellett a listavezető győriekkel ahhoz, hogy versenyben maradjanak az első helyért, amennyiben a zöld-fehérek nyertek volna, úgy nagy valószínűséggel az alapszakaszt is megnyerik.

Tapogatózás nélkül, nagy iramban kezdődött a mérkőzés, ami nem csoda, hiszen a játékosok olyan sokszor találkoztak már az elmúlt években, hogy talán jobban ismerik egymást, mint a saját családtagjaikat. A pályán és a lelátón is felfokozott volt a hangulat, érezhető, hogy ez a meccs nem csak a nevében lesz rangadó. A kiegyenlített küzdelemben mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de az igazi nagy helyzetek és a gól is jó ideig hiányzott, ám ettől függetlenül remek derbit láthattak a nézők. A 13. percben aztán Lovas törte meg a gólcsendet, amit egy kisebb hangrobbanás követett. Azzal, hogy megszerezte a vezetést a Mezei-Vill, nem lett nyugodtabb a hangulat, sőt a feszültség csak tovább fokozódott. A folytatásban az ETO ugyan az egyenlítésért némiképp beleerősített, a Berettyó azonban végig jól állta a sarat, így a szünetig az eredmény már nem is változott.

pot

A második félidőben a győriek néhány lapáttal rátettek az iramra és szinte teljesen a kapuja elé szegezték a hazaiakat. Trencsényiéknek javarészt a védekezés jutott, azt azonban példamutatóan végezték. Az ETO állandó tűz alatt tartotta Tihanyi kapuját, csakhogy Dróthék rendre rosszul céloztak, vagy ha kivételesen sikerült eltalálniuk azt, akkor a Mezei-Vill haló őre, vagy a kapufa, de valaki vagy valami mindig menteni tudott. A csarnokban egymást követték a hatalmas sóhajok, ahogy a vendégek lövései gyakran centiméterekkel, időnként méterekkel, de rendre elkerülik a kaput. A zöld-fehérek a 30. percben kerültek talán a legközelebb az egyenlítéshez, ám Juanra lövése a felsőlécen csattan. Hat perccel a vége előtt aztán gyakorlatilag megpecsételődött a gólképtelen Győr sorsa. Rábl adta be a labdát balról Lovasnak, aki magabiztosan lőtte azt a kapu közepébe (2-0)! A bekapott gólt követően az ETO vészkapus játékra tért át, ám ezúttal az sem segített. A Mezei-Vill játékosai hősiesen védték a kapujukat, egyszerre voltak taktikusak és önfeláldozók, nem mintha a másik oldalon gond lett volna az akarással. Az ETO játékosai mindent megtettek a gólszerzésért, ám ezen a napon ez sehogy sem sikerült.

Egy remek találkozón – annak ellenére, hogy koránt sem futsaloztak hiba nélkül – ismét legyőzte a nagy riválisát Turzó-gárda és így továbbra is versenyben van az első helyért. A Győr ezúttal egy olyan napot fogott ki, amikor semmi sem jött be nekik és talán, ha éjfélig játsszák ezt a meccset, valószínűleg akkor sem találtak volna be a Mezei kapujába.

mvfceto2

MVFC BERETTYÓÚJFALU – RÁBA ETO 2:0 (1:0)

Férfi Futsal NBI bajnoki mérkőzés – 13. forduló

2014.12.05  – Péntek 19:30 – Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 1000 néző

Játékvezető: Kovács Gábor, Viczián Mátyás, Baghy Csaba

MVFC: Tihanyi Cs. – Trencsényi J., Gál I., Lovas N., Rábl J.

Csere: Siska G., Dávid R., Harmati T., Nagy T., Birinyi B., Nagy I., Szabó P., Sánta J. A., Mezei D.

Vezetőedző: Turzó József

ETO: Balázs Z. – Lódi T., Juanra, Palomeque, Dróth Z.

Csere: Matkovics G., Noe, Harnisch Á., Püspök P., Solano, Hegyesi Zs., Gorjánácz M., Dürgő P.

Vezetőedző: Jordi Illa Solé

Gólszerzők: Lovas N. (13′, 34′)

Sárgalap: Solano (24′), Dávid R. (25′), Dróth Z., (27′), Juanra (36′)

Turzó József (MVFC): Ezután a mérkőzés után be kell vallanom, hogy nem játszottunk jól. A kapunk előtt nem ritkán voltak szerencsés pillanataink, ami hozzájárult ahhoz, hogy bekapott gól nélkül le tudtuk hozni ezt a mérkőzést. Megint nagyot küzdöttünk, a csapatom ismét kitette a szívét, amit tudunk, abban megint jók voltunk. Játékban nem múltuk felül a Győr, jobban játszottak. Nem lehet abszolút megérdemeltnek nevezni a győzelmet, de mindenképpen örülünk neki és szeretnénk ebből tovább építkezni! Lényeges kérdés volt, hogy hogyan tudunk kijönni ebből a meccsből, hiszen előtte rengeteg problémánk volt. De nem áll meg az élet, hétfőn újra bizonyítanunk kell.

Jordi Illa Solé (Rába): Nem értem, hogy hogyan veszíthettük el ezt a mérkőzést, úgy gondolom, hogy csak egy csapat volt itt, amelyik futsalt játszott. Az egyik oldalon több mint harminc kapura lövés volt, gól nélkül, míg a másik oldalon a négy kaput eltalált lövésből kettő bement. Igazából semmit nem tudok erre mondani… Valószínűleg gratulálni fogok a játékosaimnak, hiszen ők mindet megtettek, az utolsó percig hajtottak a győzelemért. Ám ebben a játékban csak az számít, hogy hány gólt tudsz rúgni, nem az, hogy hány kísérleted volt. Fel kell állnunk, menni tovább és innentől a következő, Békéscsaba elleni meccsre kell koncentrálnunk.

A meccs apropója:

Egyszerűen érthetetlen, hogy miközben a televízió képernyőjére kerülhet jó néhány baromi unalmas, a szurkolók által messziről elkerült, gyakorlatilag nézhetetlen bajnoki és ligakupa labdarúgó mérkőzés, ami jobbára csak a TrollFocinak ad remek témát, addig a magyar futsal bajnokság valóban színvonalas, izgalmas rangadója nem érdemli meg ugyanezt…

 

forrás: berettyohir.hu