UEFA Futsal Champions League Main Round- Group 3.

2018.10.04. Podcetrtek Sporthall, Szlovénia

DOBOVEC – MVFC 6-2 (1-0)

Egy nagyon kemény összecsapás várt a Mezei-Villre csütörtök este, hiszen az orosz bajnoki ezüstérmest (Sibiryak) legyőző, házigazda Dobovec ellen kellett pályára lépni.

A mérkőzés elején hazai nyomást láthattak a nézők, a Dobovec dominált, sokat lőttek kapura, de pár perc elteltével ez a nyomás csökkent a kapunkon és egyre több helyzetet sikerült kialakítanunk. Ellenfelünk valóban keményen kihasználta fizikai fölényét, sok kemény ütközés, sőt ütés is volt a meccsen. Az egyetlen gólt a tizedik percben szerezték a szlovénok, egy megpattanó lövésbe még Mezei Dávid (kapus) bele tudott bravúrral kapni, ám a labda behullott a kapuba. A pályán kiegyenlített küzdelem folyt, nálunk is voltak ziccerek, de kimaradtak, máskor pedig az utolsó passznál hiányzott egy jó megoldás. A félidő utolsó perceiben már inkább az MVFC nyomott, de az egyenlítés nem született meg.

A szünet után nagyon hamar sikerült az egyenlítés, Gál lőtt nagyszerű gólt, ám nem sokkal utána, egy percen belül egy kontrát gólra váltott az ellenfél is, így a nagy munkával kiharcolt egyenlítés hirtelen oda is lett. A mezőnyben teljesen egyenrangú játék folyt, de a félidő közepén a hazaiak egy jó periódust kifogva három találatot is bevittek, nagyon nehézzé téve a helyzetünket, igaz Gál ismét szépségdíjas gólt jegyezhetett. Mentünk előre, többet is birtokoltuk a labdát, a hangulat továbbra is parázs volt, nagy fizikai küzdelem, kemény játék. Átváltottunk vészkapusra, amiből többször is lőhettünk, ám Puskar hatástalanította kísérleteinket. A legvégén még egy üres kapus gólt szereztek, amivel kialakult a végeredmény.

A vereség ellenére ezen a mecccsen nem játszott alárendelt szerepet az MVFC, egyenrangú partnere volt a szlovénoknak, de a mérleg nyelve most feléjük billent.

Folytatás 6-án szombaton az orosz Sibiryak ellen.