MVFC BERETTYÓÚJFALU – BŐNY SZAVILL CONSULTING 8-0 (5-0)

A Mezei-Vill javítani szerette volna a Ferencváros elleni botlást a Bőny elleni mérkőzésen a kilencedik forduló nyitó találkozóján. Azt a Bőnyt fogadták Trencsényiék, akik a Veszprém ellen sikerrel vívták meg előző meccsüket. A hazaiaknál Javi Sanchez és Takács Zoltán sérülés miatt nem állhatott Sergio Mullor rendelkezésére, míg Lódi Tamás Peczár Csabára és Szenjobbi Rolandra nem számíthatott többek között.

Nagyon jól kezdte a meccset az MVFC, hiszen Szabó Péter révén igen korán megszerezték a vezetést, majd Nagy Dániel és Amílcar is bevette Matkovics kapuját. Nagy mezőnyfölényben játszott a hazai gárda, folyamatosan Ráblék birtokolták a labdát. A hazai kapuban László Márknak szinte nem is akadt dolga, két veszélyes bőnyi lövésnél azonban a helyén volt. Lódi Tamás vészkapus játékkal is próbálkozott a félidő közepén, de ez nem vezetett eredményre. A mezőnyfölény a félidő utolsó öt percében még két gólt hozott, s a sorminta folytatódott, hiszen előbb Nagy Dániel talált be, majd a portugál légiós, Amílcar.

A Bőny tovább próbálkozott a játékrész elejétől a vészkapussal, s ugyanezt tette a Mezei-Vill is válaszképpen, s nem is csak egy-egy támadás erejéig, hanem szinte folyamatosan így zajlott a játék. Gál István nyitotta a gólok sorát, egy Trencsényi lövés utáni kipattanót lőtt közelről a kapuba. Ezt követően Szabó Péter duplázott még az első tíz percben, mesterhármast elérve ezzel. A Berettyóújfalu ezután lehetőséget adott a meccsen addig kevesebb szerepet kapó játékosoknak is.

Magabiztos hazai siker született, az MVFC megőrízte első helyét a tabellán.

Sergio Mullor Cabrera:
– Fontos meccsen vagyunk túl. Kötelességünk volt hogy visszatérjünk arra az útra, amin a bajnokság elején elindultunk. Az első félidőben nagyon komolyan játszottunk, a másidikban már volt alkalmunk olyan elemeket is gyakorolni, ami a következő meccseken hasznos lehet. Bolddog vagyok, hogy mindenki odatette magát.