Futsal NBI, 1. forduló

2017. október 2., hétfő, 19:00
Dunaújváros, Dunaújvárosi Sportcsarnok

DUNAFERR DUE RENALPIN FC – MVFC BERETTYÓÚJFALU

A Dunaújváros pályaválasztásával eddig hat mérkőzést játszottunk összesen, amelyből hármat a hazaiak nyertek, kettő végződött döntetlennel, míg mi csak egyszer győztünk. Legutóbb 2-2-es döntetlennel ért véget az összecsapás. Az örökmérleg azonban felénk billen, ebből is látható, hogy kiélezett mérkőzés vár ránk az idény nyitómeccsén.

A hazaiaktól a nyáron távozott Fehér Zsolt vezetőedző, akinek a helyét Schrancz Balázs vette át. Három játékos, Klacsák Bence, Józsa Tamás és Varsányi Áron is eligazolt Dunaújvárosból és két új játékos érkezett, Pál Patrik és Bánfalvi Balázs. Az érkezők mellett az utánpótláskorú játékosokat hoztak fel az első csapat keretébe.

A mi oldalunkon is volt játékosmozgás, három külföldivel erősödtünk, Amílcar, Javi Sanchez és Rafinha érkezett, valamint a spanyol Sergio Mullor lett a vezetőedző. Érkezésük kettős célt szolgál, egyrészt a bajnokságban való sikeres szereplésben lehetnek nagy segítségünkre valamint az utánpótláskorú játékosaink, akik együtt edzenek a felnőtt csapattal testközelből láthatnak olyan tapasztalt, külföldi futsalosokat, akiktől tanulhatnak. Célunk a fiatalok fokozatos beépítése hosszabb távon.

Sergio Mullor gondolatai a bajnoki rajt előtt:
– Az egyik legnehezebb ellenféllel szemben kezdjük a bajnokságot, akiknek nagy esélyük van a bajnokságban való jó szereplésre. Az biztos, hogy egyik fél számára sem volt zavartalan a felkészülés, hiszen a válogatottba sok játékost adott mindkét csapat. Mostani ellenfelünk jól megalapozott futsal filozófiával rendelkezik, de felkészültünk és készen állunk egy nagy párharcra, ahol szeretnénk kezünkbe venni a kezdeményezést és megszerezni első három bajnoki pontunkat. Megpróbáljuk megmutatni milyen csapat lesz az MVFC ebben a bajnokságban: egy harcos, intenzív csapat, akiknek van karaktere.