Pénteken este az Aramis gárdáját fogadta a Turzó-csapat. A meccsen a hazaiak a győri meccsen kiállított, majd az MLSZ által öt illetve három meccsre eltiltott Tihanyi Csabát és Sánta Attilát nélkülözni voltak kénytelenek, így a gárda kapuját ezúttal a fiatal Mezei Dávid védhette. Az MVFC a találkozón mezőnyfölényben, de kevés érdemi gólhelyzetet teremtve futsalozott, hasonló volt a játék képe a legutóbbi Újváros elleni meccséhez, annyi eltéréssel, hogy az Aramis a kontrákról és támadásokról jóval kevésbé mondott le. Az első félidőben a ritka lehetőségekből kettőt végül nekünk sikerült értékesíteni, így a piros mezes Berettyó Birinyi és Komáromi góljaival kétgólos előnyre tett szert (2-0).

A második félidőben maradt a meddő mezőnyfölény és 38. percig úgy gondolhattuk ez egy unalmas, izgalommentes győzelem lesz, amikor egy védelmi hibából megszerezte a szépítést a vendég gárda (2-1). A volt szövetségi kapitányunk irányította fővárosiak ekkor mintha vért szagoltak volna, pillanatok alatt felpörögtek és izgalmassá tették a találkozót. Előbb öt a négy elleni játékra váltottak, majd egy perccel a vége előtt egy vétlennek tűnő kezezéssel kisbüntetőhöz jutottak. A tízméterest azonban Mezei Dávid kivédte, sőt az utolsó másodpercekben Rábl kétszer is kihasználta, hogy a vendégek hálóőr nélkül hagyták a kapujukat (4-1).

ketperc3

A bajnoki címvédésre pályázó csapatnak kötelező győzelem volt a pénteki, melyet egy sima meccsből saját magának nehezített meg. A meccs után az edzők néhány szóban értékelték a látottakat:

Turzó József (MVFC): Nem volt egyszerű mérkőzés. Az ellenfelünk átengedte számunkra a kezdeményezést, mi pedig nem tudtunk minőséget vinni a támadásainkba, csak lassan szövögettük az akcióinkat. Mindkét oldalon voltak lehetőségek, egy átlövésből és egy kontrából azonban mi szereztünk vezetést. Lassan csordogált a mérkőzés. Sajnos a második félidőben sok volt az eladott labda és emiatt kevesebbet volt nálunk a játékszer. Szerencsére a védekezésünk végig jól működött. Kevés gólhelyzet adódott a kapuk előtt, amikor mégis ott volt a lehetőség, akkor a kapusok jól álltak helyt. Már úgy éreztem, hogy ez egy szűkös, ám magabiztos győzelem lesz, csakhogy egy egyéni hibával sikerült a végét izgalmassá tennünk. A szerencse azonban ma mellénk pártolt és a vége mégis sima lett, pedig a mérkőzés nem volt az.

Frank Tamás (Aramis SE): Igen tartalékosan érkeztünk, azt hiszem több játékost hagytam otthon, mint amennyit el tudtam hozni. Ehhez képest a mérkőzés nagy részében úgy alakult, ahogyan azt elterveztük és végén akár meglepetést is okozhattunk volna. De jelen pillanatban ezt az időszakot éljük, fiatal játékosokat kell beépítenünk a csapatba és ennek ez az ára. Ennek ellenére elégedett vagyok a csapatom teljesítményével és abszolút vállalható eredménynek tartom a 4-1-et.

Forrás: berettyohir.hu