A hazaiaknál Turzó mester kénytelen volt nélkülözni kapusát, Tihanyit, és Komáromit, akiket még a bajnoki döntőn állítottak az elmúlt szezonban. A Haladásnak nem volt ilyen gondja, teljes kerettel érkeztek a bajnok otthonába. A Hali játszott az első fordulóban és kiütötte a szegedieket, így kellő önbizalommal várhatták a mérkőzést. Egyedül a hosszú utazás miatt fájhatott a fejük.

Nem sokáig ismerkedtek a csapatok, az első percben már mind a két kapuba bekerült a labda egyszer-egyszer. A vendéglátóknál Lovas, míg a vendégeknél Gyurcsányi volt eredményes. A Mezei irányította a mérkőzést, többet birtokolta a labdát, a vendégek kontrákkal próbálkoztak. A két gyors gól után hosszú gólcsend következett, amit Öreglaki tört meg a félidő hajrájában, amivel szünetben vezetett is a Hali.
Fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a vendéglátó és Trencsényi vezérletével megfordították az eredményt. A félidő 2. percében a hazaiak csapatkapitánya egalizált, majd pár perccel később egy szerencsés öngóllal már az előny is náluk volt. A Hali nem esett kétségbe és a félidő derekán egyenlített Németh révén, de egy percen belül Trencsényi újra beköszönt, így ismét a Mezei vezetett. A hajárhoz érve felgyorsultak az események. A 37. percben három találat is esett. Előbb Vidák kapta meg második sárga lapját, egy hatoson belüli kezezés miatt. Emberhátrányba ettől függetlenül nem kellett játszania a vendégeknek, mert a büntetőt Trencsényi értékesítette. A hazai szurkolók talán még a gólt ünnepelték, mikor jött az újabb találat. Az előző bajnokság gólkirálya, Rábl is megszerezte idénybeli első találatát. A vendégek nem adták fel, és Horváth újabb góljával feljöttek két gól különbségre, de idejük már nem maradt, így ha nehezen is, de nyert a címvédő. A Mezei-Vill nagyobb rutinjának köszönhette sikerét. Nem játszottak jól, de a végére felőrölték ellenfelüket. A Haladásnak maradt a tisztes helytállás.

hali1

Rábl János: – Nagyon örülünk neki, hogy nyerni tudtunk. A felkészülési meccseink nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna, és még a játékunk is csak helyenként volt megfelelő. Sikerünket most is annak köszönhetjük, ami jellemző ránk.  A csapategységnek és a győzni akarásnak. Nehéz meccs volt, de erre is számítottunk. Tudtuk, hogy a Hali nyáron megerősödött és az új edzővel még taktikusabbak lettek. Játékban természetesen javulnunk kell még, de reméljük, ahogy jönnek a fordulók, visszatérünk a megszokott teljesítményhez, és akkor megfelelő önbizalommal várhatjuk a BL-t.

hali2

Turzó József: Semmi panaszom nem lehet a fiúkra, mentek, hajtottak. Az ellenfélnek nem sok lehetőséget hagytak, főleg az első félidőben. Sajnos, most ilyen passzban vagyunk, nagyon sok helyzet kimaradt – remélem nem csak én láttam így! Előbb-utóbb be kellett valaminek pattannia, aztán a második félidőben egy legegyszerűbb helyzetből lőttünk gólt. Aztán már a kipattanó is a miénk volt és sok olyan szerencsés helyzet adódott, amiért nagyon sokat tettünk, így végül felénk billent a mérleg nyelve. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést.