Futsal NBI, 1. forduló
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok
2019. augusztus 26., hétfő 18:30
MVFC BERETTYÓÚJFALU-HALADÁS VSE 7-4 (3-2)

Rangadóval nyitott a futsal NBI, hiszen a tavalyi két döntős futott össze már az első körben. Mindkét oldalon voltak sérüléssel bajlódók, de erre a mecccsre mindenki vállalta a játékot, a vendégek kulcsembere, Dróth Zoltán is.

Nagyon jól kezdte a találkozót az MVFC, hiszen Nagy Imre már a második percben szabadrúgásból megszerezte a vezetést, majd Szabó Péter duplázta meg az előnyt nem sokkal később. Az MVFC akarata érvényesült az első tíz percben, magabiztosan játszott a bihari gárda és a félidő felénél a Berettyóújfalu új brazil légiósa, Sid is betalált. A háromgólos előny után azonban kicsit belealudt a meccsbe az MVFC és a Haladás már sokkal összeszedettebben játszott, helyzeteket is kialakítottak és előbb Vas szépített, majd a huszadik percben Horváth Péter lőtt a léc alá, így teljesen nyílt maradt a találkozó.

A szünet után is még a Haladás dominált, Dróth Zoltán révén az egyenlítés is sikerült, ám ezután ismét a hazaiak akarata kezdett érvényesülni, amihez a lökést a brazil klasszis Diece villanása jelentette a huszonhetedik percben. Hamarosan Sid ismét gólt szerzett és Nagy Imre is duplázni tudott. Ebben az időszakban a korábbi hibákat javította az MVFC, többet próbálták tartani a labdát a hazaiak, szép dolgokat csináltak. A Haladás a vészkapus játékot is alkalmazta és a félidő közepe után ismét a vasiaknál volt többet a labda és leginkább ők támadtak emberelőnyben. Mindkét oldalon születtek kapufák és mindkét oldalon tartani kellett attól, hogy szabálytalanságot kövessenek el, hiszen 5-5 fault állt mindkét fél neve mellett. A lefújás előtt még Sid és Dróth is szerzett egy-egy gólt, amivel kialakult a bajnok háromgólos győzelme a nyitányon.

A korán megszerzett előny nagy lökést adott a Mezei-Villnek a győzelemhez, a Haladást azonban láthatóan megzavarta a gyors hátrány, de vissza tudtak jönni a meccsbe, bár a vezetést nem tudták egyszer sem átvenni. A hazaiak bár eladták az előnyt, ám tudtak újítani, döntő helyzetekben jó döntéseket hozni és megérdemelten nyerték a rangadót.