Tihanyi Csabát kérdeztük az MVFC U11-es csapatának éves eredményeiről.

Milyen Bajnokságban vettetek rész a 2016/17-es szezonban?

4. éve kerül megrendezésre a Hajdú-Bihar megyei futsal bajnokság. Az idei évben is rekordszámú csapat nevezett, szám szerint 35. A szervezők 6 csoportot alakítottak ki, melyekben a csapatok körmérkőzéseken döntötték el az első hely sorsát. A bajnokság december elején kezdődött és szinte heti rendszerességgel versengtek a labdarúgó-palánták. Berettyóújfalu 2 csapatot is indított, Berettyóújfalui SE és MVFC- Berettyóújfalu néven. Ebben a korosztályban (is) rengeteg gyerek szeret focizni, ezért döntöttünk a két csapat mellett. A lebonyolítási rend úgy hozta, hogy mindkét csapatunk egy csoportba került és a meccsek többségét hazai pályán játszhattuk.

Hogyan szerepeltek csapataink a bajnokságban?

A tíz mérkőzés alapján a MVFC első helyezést ért el a csoportjában, 9 győzelem mellett 1 döntetlen szerepel 107 rúgott és 5 kapott gól. Ezzel a megyei döntőbe jutott. A BUSE csapata a csoport 4. helyén végzett 13 ponttal 31/35 gólátlaggal. A csapat a 19-24. helyig játszhatott a helyosztón. Sajnos a csapatot folyamatos betegséghullám hátráltatta, kevesen maradtunk a végére. De tisztességesen helyt álltak és több csapat elismerését is elnyerték. Volt, hogy öten játszottak végig meccset és ennek ellenére is hősiesen küzdöttek. A döntőbe 6 csapat kvalifikálta magát, mint a hat csoport első helyezettjei. Első mérkőzésünkön Balmazújváros ellen tudtunk 2:1-re nyerni. Ezután a debreceni Loki Focisulit sikerült két vállra fektetni, 3:1-re nyertünk. Bejutottunk a nagy döntőbe! Sajnos a Debreceni Olasz Focisuli nagy falatnak bizonyult, 4:2-re vereséget szenvedtünk. Az eddigi bajnokságok történetében az MVFC a legjobb eredményt érte el ezzel az ezüstéremmel, melyet az MVFC- Szombathelyi Haladás mérkőzésének félidejében (600 szurkoló előtt) vehettek át Mezei Józseftől! A BUSE csapata is emlékéremmel gazdagodott. Takács Balázs az MVFC csapatából 29 találattal gólkirályi címet is nyert!

A csapat tagjai: Mező Lőrinc, Mező Szabolcs, Csapó Gergő, Magyari Csaba, Nagy Marcell, Kovács Zsombor, Kun László, Bodnár Márk, Lisztes Patrik, Takács Balázs, Hudák Botond, Berke Bence, Buczi Tamás, Szabó Gábor, Erdei Máté, Füredi Milán, Balogh Bence, Szilágy Márton, Bundik Máté, Kapás Bence, Kenéz Zsombor, Nagy Gergő, Pálfi István, Szima Zsolt,  Varga Kristóf

Büszkék vagyunk rátok, gratulálunk! Hajrá Berettyóújfalu!!!