Futsal NBI, 3. forduló
Dunaújváros, Dunaújvárosi Sportcsarnok
2019. szeptember 6., péntek, 19:00

DUNAFERR DUE DUTRADE FC-MVFC BERETTYÓÚJFALU 3-4 (2-0)

A hagyományokon túl ami miatt jó mérkőzésnek ígérkezett a Berettyóújfalui vendégjátéka az az volt, hogy mindkét fél javítani szeretett volna múlt fordulóbeli teljesítményén. A hazaiaknál egy kulcsember, Németh Péter sérülés miatt kimaradt a keretből, a másik oldalon viszont Diece vállalta a játékot sérülése után.

Hamar két nagy helyzettel nyitott a Dunaferr, az MVFC kicsit kapkodva indította a játékot, aztán kicsit rendezve a sorokat Revelandnak is adtak védenivalót, két nagy védést mutatott be a hazaiak kapusa. Az irányítást átvette az MVFC, de a kontráival veszélyes volt a Dunaferr. Egy ilyen lehetőséget a 14. percben gólra is váltottak a hazaiak Fridrich révén. Az utolsó öt percben szinte csak az MVFC-nél volt a labda, ám hogy végig kell koncentrálni és futsalban akár három másodperc is elég lehet egy gólhoz, azt bizonyította a hazaiak még éppen a dudaszó előtti találata.

A kétgólos előny a Dunaferrt kicsit megnyugtathatta, a vendégeket pedig bosszanthatta, hogy hasonlóan a DEAC elleni meccshez, most is hátrányból kellene megnyerni a találkozót. Nagy erőket mozgósított a Mezei-Vill, a labdát szinte csak Trencsényiék birtokolták, de nem tudtak eléggé koncentrálni a befejezéseknél. A 27. percben Fridrichet kiállították és az emberelőnyös helyzetből Nagy Imre szerzett gólt. A félidő derekától már újra veszélyes Dunaferr kontrákat láthattunk, ám gólt ismét a vendégek szereztek, Diece bombázott a kapuba a 33. percben. Majd Horváth Benedek révén újra visszavette a vezetést a Dunaújváros, de ismét jött a vendégek brazilja, s Diece gólja az egyenlítést jelentette. Két perccel a lefújás előtt Rábl szerzett szép találatot sarokkal, először vezetett az MVFC. Az előnyt más nem is adták el a bihariak, így egy góllal nyerni tudtak Dunaújvárosban.

A hagyományokhoz hasonlóan szoros és izgalmas csatát vívott a két csapat. A Dunaferr nagy erőket mozgósított, hogy nehéz pillanatokat okozzon a bajnoknak, ám hiába volt előnyben többször is, pontot nem szerzett Fehér Zsolt együttese. Az MVFC játékában most sem volt minden zökkenőmentes, de a labdát nagyon sokat birtokolva, folyamatos nyomást helyezve az ellenfélre végül sikerült megnyerni a találkozót.