Szitkó Róbert, az MVFC U20 és NB II csapat edzőjének évértékelése a 2016/17-es szezonról:

Milyen céllal vágtatok neki az elmúlt bajnoki idénynek?

Az NBII-ben egyértelműen az első számú célunk az első 6-ba kerülés volt, mert ezzel tudtuk biztosítani a bennmaradásunkat a másod osztályban. Az U20-ban pedig a minél jobb eredmény elérése volt a cél a csoporton belül.

Mennyire sikerült ezt megvalósítani?

Az NBII-ben rezgett a léc, de sikerült kivívnunk a bennmaradást jelentő 6. pozíciót. Igaz lehetett volna jobb is, mert a második helyezett Csengerrel szemben is csak három pont volt a lemaradásunk az alapszakasz végén. Az utánpótlásban sajnos nem sikerült az évünk és ez elsősorban a létszámunkban volt keresendő. A csoportban a Nyírgyulajtól és a Piliscsabától jobbak voltunk és a Csömörrel is sikerült partiban lennünk, de az Aramis és a Déli FC kiemelkedett a csoportból.

Mi történt az NBII-es bajnokság rájátszásában?

“Ez már egy másik bajnokság volt a számunkra. Az U17-es csapatunkból négy játékost felhoztunk az NBII-es keretbe és megkapták a lehetőséget, hogy bizonyítsák tehetségüket. Az idősebb játékosok pedig ebben a szakaszban már nem léptek pályára és visszajátszónk is alig akadt.  A felsőházban két mérkőzésünket kivéve jól helytállt a csapat. Igaz ekkor a nem megszokott szerkezetben játszottunk. Tanulságos volt, hiszen láttuk miben kell sokat fejlődnünk a jövőben. Voltak viszont szép eredményeink is, hiszen a DEAC a Csenger és a Gödöllő csapatát is sikerült legyőznünk.  Összességében elégedett vagyok a rájátszással, mert jól szolgálta a fejlődésünket a következő bajnoki szezonra.”- így értékelte az elmúlt évet Szitkó Róbert.