Berettyóújfalu – Sima, 11-2-es győzelmet arattak a Csömör felett Turzó József tanítványai

A Rubeola FC Csömör látogatott a férfi futsal NB I.alapszakaszának utolsó előtti, 17. fordulójában Berettyóújfaluba. Az előző körben az MVFCmeglepetésre 2-1-re kikapott a Veszprémtől, így mindenképp javítani kellett a Mezei-Vill gárdájának – sikerült is, hiszen esélyt sem adtak az ellenfélnek Lovas Norberték, akik 11-2-es sikert arattak.

Már a harmadik percben vezetéshez jutottak a hazaiak,Szabó Péter kezdte meg a gólgyártást. Nem sokkal később Rábl János növelte az előnyt, majd Szabóduplázott, végül pedig Sánta János is betalált, így félidőben már 4-0-ra vezetett az Újfalu.

Szünet után ott folytatták a vendéglátók, ahol abbahagyták, a 27. minutumban már 7-0-ra húzott el az MVFC. Ezt követően szépíteni tudtak a vendégek, 7-2-re módosult az állás, azonban a végjátékban még további négy gólt rámoltak be Dávid Richárdék, akik esélyeshez méltón, gólzáport hozó meccsen, megérdemelten, 11-2-re nyertek.

 

Turzó József (MVFC): Ez egy olyan mérkőzés volt, amikor támadásban nagyon sokat hozzátettünk és a helyzetkialakításig, a gólvonalig nagyon szépen eljutottunk. Ott viszont, mintha be lettünk volna gól ellen oltva – mondom ezt annak ellenére, hogy rúgtunk tizenegy gólt. Mégis úgy gondolom, hogy ezen a téren lehet némi hiányérzetem. Mondanám, hogy saját tapasztalatból átsegítem a játékosaimat ezen a krízisen, de sajnos én sem voltam egy nagy góllövő… Úgyhogy majd összedugjuk a fejünket és megoldjuk valahogy ezt a problémát! Visszanyerjük az önbizalmunkat és azok is, akik korábban ontották a csapatunk góljait, ők is megtalálják a góllövő cipőjüket. Ez ma nem ütött vissza, szemben az előző mérkőzéstől. A nagyon fontos mérkőzéseken azonban nem szabad kihagynunk az ilyen helyzeteket.

Takó Csaba (Rubeola FC): Ezer sebből vérzünk, nyolc hiányzónk volt a mai mérkőzésen, volt 16-17 éves játékosunk a pályán és nagyjából erre lehetett számítani. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés nyolcvan százalékában helytálltunk, volt viszont mindkét félidőben egy-egy rövidzárlat, amit nem bírtunk el. Ebben nyilván az edzéskülönbség is közrejátszik, hiszen a hazaiak talán háromszor annyit edzenek, mint mi, ez pedig a mérkőzések végén még inkább kiütközik. Mi igyekeztünk megfelelni a magunk módján a közönség elvárásainak is, megtettünk mindent, hogy egy jó futsalmérkőzést lássanak

A zárófordulóban, február 16-án, hétfőn 19 órától az Újszegedi TC otthonába látogat a Turzó-gárda, mely előtte még a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján is megmérkőzik szerdán 19.30-tól a BME ellen.

forrás: haon.hu, berettyohir.hu