13055033_983946701694903_5985546260178853464_oLeány U17-es keresztpályás bajnokság

Az MVFC utánpótlás leány U17-es keresztpályás bajnoksága első tavaszi fordulója május 7.-én Nyíradonyban került megrendezésre. A felnőtt csapatunk is ezen a napon játszott futsal bajnoki fordulót, amelyen érintett több utánpótlás játékos is, így nehéz dolgunk volt és mindösszesen egy cserejátékossal tudtunk elutazni a mérkőzések helyszínére.

A létszámhiány azért is okozott sok nehézséget, mert a lebonyolítás úgy hozta, hogy a három mérkőzést egymás után, pihenő nélkül kellett végigjátszani a lányainknak. A 120 perc játék, pihenő és cserejátékosok nélkül nagyon megterhelő volt, így az MVFC-s lányoknak. Korábban is sokszor bizonyították a lányok,hogy nagy küzdők, most sem volt ez másképp és két győzelem mellett, csak az utolsó mérkőzésen szenvedtek vereséget, amely teljesen a fáradtság számlájára írandó,hisz az első meccsen 4:1 arányban legyőzött Balmazújváros csapatával kellett újra megmérkőzni.

Az első meccsen “simán” legyőztük a Balmazújváros csapatát, majd a házigazda Nyíradony egyesülete felett is gólzáporos 7:2-es győzelmet arattunk, de mikor az utolsó meccsen ismét a Balmazújvárossal kellett megmérkőznünk, már érződött a fáradtság hatása, amelyet még sérülések is nehezítettek, így az egymás után harmadik mérkőzés pihenés nélkül már nagyon meglátszott az elcsigázott lányokon, és kizárólag ennek tudható be,hogy az első meccsen 4:1 arányban legyőzött Balmazújváros csapatától, most 1:0-ás vereséget szenvedtünk, amely nem tükrözi a játék képét, hisz még így is számos helyzetet alakítottunk ki, de sajnos a fáradtság miatt koncentrációhiány felülkerekedett a játékosokon.

A két győzelem mindenképpen értékelendő, valamint a küzdeni akarás 120 percen át, megállás nélkül, mely eredményeképpen még mindig a tabella második helyen tartózkodik az Mezei-Vill FC. csapata. Minden elismerés a lányoké, hogy a körülmények ellenére ilyen szépen helyt álltak, végig küzdötték a mérkőzéseket és megtartották az MVFC “ezüstös álmait”.

Nehéz hetek várnak a lányokra, hisz a folytatásban minden hétvégén, szombaton és vasárnap is bajnoki mérkőzések következnek, melyből mindenképpen kiemeljük a hazai fordulót, amely május 28-án kerül megrendezésre a Morotva Ligetben, ahol a kilátogató szurkolok, a mérkőzések mellett, kellemesen szórakozhatnak a 3. Gyermeknapi Majális rendezvény programjainak keretében is.