Helyzetjelentés a Mezei-Vill háza tájáról…

IMG_3663Turzó József vezetőedzőt kérdeztük a csapat felkészüléséről:

A bajnokság végén megváltunk külföldi játékosainktól – sajnos nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket – , valamint megegyeztünk minden magyar játékossal a közös folytatásról. Ennek köszönhetően bizakodóan tekintettünk a jövőbe, úgy gondoltuk, hogy 1-2 tehetséges játékos igazolásával és jó csapatszellem kialakításával minőségi eredményeket elérő társaságot tudunk összehozni.

Sajnos ennek ellenére 3 játékosunk távozott a csapattól különböző okok miatt (Dávid Richárd Győr, Komáromi Péter Ferencváros és Sánta Attila Nyírgyulaj).

Így elég szűkös kerettel kezdték meg a fiúk július 11-én a házi feladatokat. Persze közben a háttérben folyt a minőségi valamint tehetséges magyar játékosok felkutatása, de sajnos különböző okok miatt nagyon sok átigazolási kísérletünk meghiúsult. Végül sikerült leigazolnunk Nagy Dánielt és Kondás Kristófot, előbbi az ausztriai nagypályát hagyta ott a kedvünkért, utóbbi pedig Nyírgyulaj csapatából érkezett hozzánk, valamint csatlakozott keretünkhöz az eddig NBII-nkben és utánpótlásunkban pallérozódó Magyar Szabolcs és Nagy Bence, és sokak számára ismerős lehet Kovács István neve, aki korábban már nyert bajnokságot csapatunkkal. Ő is a Nyírgyulaj csapatából igazolt hozzánk. Így is elég szűknek mondható a keretünk, ezért az elkövetkezendő napokban, hetekben megpróbálunk környékbeli tehetséges fiatalokat magunkhoz csábítani, bár szomorúan látom hogy a mennyei megyei hívása sokszor kedvezőbb a játékosok számára, mint többszörös magyar futsal bajnok csapatában játszani.

A látszólagos nehézségek ellenére megkezdtük a munkát július 25-én – a keret hiányossága miatt kicsit szűkített első héttel. De jövő héttől már teljes intenzitással, erőnléti és taktikai edzések egymásutániságával folytatjuk a felkészülést.

IMG_3687

Elnökünk, Mezei József úgy fogalmazott: “Egy 10 éves periódus lezárult a Mezei Vill életében.”

Az első és az utolsó évben érem nélkül végeztünk, keretbe foglalva ezt a 10 évet, bizonyos új számítás kezdődik csapatunk életében. Mezei Úr továbbra is megtesz mindent a profi körülmények megteremtéséért és remélhetőleg szakmailag hozzá fogom tudni tenni a magamét. Így – talán túlbizakodónak tűnhet – egy nagyon alázatos és nagyon agresszív igazi csapatot építünk Berettyóújfaluban, ahol olyan játékosok fognak játszani, akiknek megtiszteltetés a Mezei Vill mezét magukon viselni. Persze eredményességünk nagyon sok tényezőtől függ, bízom benne, hogy nagyon sok örömet fogunk okozni a szép számban meccseinkre kilátogató Mezei Vill szimpatizánsoknak.

Hajrá Mezei Vill!