A csapat hétfőn elkezdte a felkészülést az új vezetőedző, Sergio Mullor Cabrera irányításával. Átlagosan nyolc tréninget vezet majd edzőnk hetente. A kezdő napon, hétfőn csak egy, kedden viszont már két edzésen vett részt a csapat.

A szezonkezdetről, az eddigi benyomásokról és az előttünk álló évhez kötődő várakozásokról beszélt három játékosunk és a vezetőedző.

Trencsényi János, csapatkapitány: – Hétfő óta három edzésen vagyunk túl és alaposan megizzasztott bennünket az új edzőnk. Közel kétórás tréningeket tartott, minden gyakorlás magas intenzitással folyt és meg is követelték tőlünk a pontos végrehajtást. Ha mindezeket tudjuk tartani és a továbbiakban is hasonló munkát végzünk, akkor szép eredményeket érhetünk el. Sergio felkészült szakember, sok apróságra hívja fel a figyelmünket, az új játékosok pedig mindenképpen erősítést jelentenek. Bizakodó vagyok.

 

Szabó Péter: Mindenki nevében mondhatom szerintem, hogy nagyon vártuk már a felkészülést, egyrészt az új edző személye miatt, másrészt mert szokatlanul sok volt a pihenőnk. Bele is vágtunk a munkába, eddig két órás edzések voltak, ahol a taktikán volt a hangsúly. Az edzések nagy iramban és jó hangulatban zajlottak, ami mindenképpen bizakodásra ad okot. Az új edző, Sergio, egy nagyon korrekt, motivált és felkészült szakember képét festi. Az új játékosok Amílcar és Javi nagyon szimpatikusak és látszik rajtuk, hogy képzett futsalosok, ami erősebbé teheti a csapatunkat.

 

Javi Sanchez: – Az első napjaim a klubnál nagyon színesek voltak. Nagyon tetszik Debrecen és Berettyóújfalu is, mindkét helyen jól érezzük magunkat, az emberek közvetlenek velem és a barátnőmmel is, aki velem tartott Magyarországra. Boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk. Szeretném a legjobbamat nyújtani és sok győzelemhez hozzásegíteni a csapatot. Ehhez igyekszem a legjobb fizikai állapotba kerülni a szezon kezdetére. Lépésről lépésre, meccsről meccsre kell haladnunk, jó élményeket átélve és mindig csapatként működve. Ha így teszünk, sok jóra számíthatunk a szezonban.

 

Amílcar Gomes: – Az első benyomásaim nagyon pozitívak. Nagyon jó fogadtatásban volt részem mind a klub, mind a szurkolók részéről. Az MVFC tökéletes feltételeket nyújt a futsalhoz, minden biztosított ahhoz, hogy egy remek szezont produkáljunk. A személyes célom, hogy segítsek a csapatnak elérni a céljait.

 

 

Sergio Mullor Cabrera: – Család, ez a szó írja le leginkább az első benyomásaimat az MVFC Berettyóújfaluról. Van miben előrelépnünk, de munkával, elkötelezettséggel és kitartva elképzeléseink mellett elérhetjük, amit szeretnénk. Nagyon vártam már, hogy elkezdődjenek az edzések, hogy reményeink növekedhessenek.