FUTSAL NB I, 17. FORDULÓ

Mindkét csapat olyan döntetlent játszott az előző fordulóban, amivel nem lehetett elégedett, így nem túl jó előjelekkel várták a találkozót. A Mezeire azonban ez hatványozottan igaz volt, mivel két kulcsjátékos, Rábl János és Kondás Kristóf eltiltás miatt nem léphetett pályára.

 

ftcFTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–logo-adminMVFC BERETTYÓÚJFALU 3–7 (2–1)

Elek Gyula Aréna, 200 néző

 A 12. percben egy szabadrúgás-variáció után Kovács István lőtt az oldalhálóba, egy perccel később azonban Szabó Péter szerzett labdát,, így el tudta pöckölni Borsi lába mellett a kapuba (0–1).

Szabadrúgáshoz jutott az FTC hét méterre az ellenfél kapujától, Safar pedig a jobb felső sarokba bombázott (1–1). A szünet előtt pedig jött a meglepetés, egy szögletet követően Horváth Benedek volt harcos, és a léc alá vágta a labdát (2–1).

A második félidő is úgy indult, ahogy az első: sokáig gól nélkül. A 28. percben azonban, Birinyi Balázs ment el a jobb oldalon, a lövését még nagy bravúrral védte a vendégkapus, ám a kipattanót Szabó Zsolt a kapuba vágta (3–1).

Előbb Kovács átlövése kötött ki a jobb alsóban (3–2), majd egy oldalberúgást követően Szabó Zsolt hátáról pattant kapuba a labda (3–3, öngól), a 30. percben pedig Kovács találata már azt jelentette, hogy előnybe kerültünk (3–4).

Négy perc gólcsend után egy labdaszerzés, Harmati és Gál használt ki, a kényszerítő után utóbbi passzolt az üres kapuba (3–5). Három perccel később ismét Gál volt eredményes (3–6), majd a végén, Harmati talált be (3–7).

Csapatok összeállítása:

FTC: Borsi – Safar, Komáromi, Birinyi, Andorka – Sikur (k), Szabó Zs., Horváth B., Cséka, Szegő, Lak, Kulik

MVFC: László M. – Kovács I., Gál I., Trencsényi, Szabó P. – Tihanyi (k), Nagy B., Magyar Sz., Nagy I., Harmati, Nagy D., Békési G: Safar (15.), Horváth B. (18.), Szabó Zs. (28.), ill. Szabó P. (13.), Kovács I. (28., 30.), Szabó Zs. (29., öngól), Gál I. (34., 37.), Harmati (39.)

Moga Lorant : A mai esten a győzelem volt a legfontosabb, de ahhoz, hogy eredményesek legyünk a rájátszásba még nagyon sok munkát kell elvégezni ! Gratulálok a csapatnak, hogy 1-3-ról tudtunk fordítani ! Ez is azt mutatja, hogy van tartása a csapatnak !