Az UEFA Futsal Cup elitkörében szombaton az utolsó mérkőzését játszotta a berettyóújfalui csapat. Az ellenfél ezúttal a szintén pont nélkül álló Baku United volt. Az, hogy angol csapat hozzánk hasonló eredménnyel állt a mérkőzés előtt, az leginkább a torna erősségét jellemezte, hiszen a szigetországi gárdának az első két meccsen annak ellenére nem sikerült pontot szereznie, hogy több spanyol játékosuk van, mint nálunk a bajnokságban az utóbbi években összesen pályára lépett.

A mérkőzés aztán a papírformának megfelelően alakult. Az „angolok” már a negyedik percben megszerezték a vezetést, amit a szünetig háromra növeltek. A második játékrészben tartottuk magunkat és az utolsó percekben többet kockáztatunk a gólszerzés reményében, ám ez sajnos nem jött össze. Az ellenfelünk kihasználta nyitottabb játékunkat, így a vége egy súlyos, hatgólos vereség lett.

Kijelenthetjük, hogy a csapatunk a 0-6 és annak ellenére, hogy nem sikerült pontot szereznie, nyugodt szívvel és emelt fővel térhet haza, mert amit lehetett, azt a fiúk maximálisan megtették.

 

Baku United – MVFC-Berettyóújfalu 6-0 (3-0)

Baku United: Dalton – Rexha, Marcelo, Jonathan, Carlos,

Csere: Isaac, Cidao, José Carlos, Reed, Ghiotti, Tobe, Keny, Chus, Paulinho

Edző: Chema Jiménez

MVFC Berettyóújfalu: Tihanyi – Rábl, Trencsényi, Lovas, Nagy T.

Csere: Sánta, Szabó, Komáromi, Nagy I., Gál, Dávid, Mezei Dávid (kapus), Siska, Harmati.

Edző: Turzó József

Gólok: 3:14 1-0 Carlos, 10:54 2-0 Carlos, 18:20 3-0 José Carlos, 27:41 4-0 Keny, 37:48 5-0 Tobe, 38:50 6-0 Carlos

 

Tihanyi Csaba (MVFC): Felejthetetlen hetet töltöttünk Barcelonában! Kiváló csapatok, világsztárok ellen játszhattunk és bár pontot, pontokat nem sikerült szerezni, sokat tanultunk! Remélem, hogy az itt tapasztalatokkal többek és jobbak leszünk! A végére nagyon elfáradtunk és az angolok ezt kihasználták. Bár minden meccsen nagyot küzdöttünk, a tudáskülönbség az elitkörben már megmutatkozott.

Turzó József (MVFC): Tudtuk, hogy az utolsó mérkőzésünkön a torna második legjobb csapatával fogunk játszani, mégis voltak céljaink. Sajnos, az egyéni különbségeket, nem tudtuk kompenzálni a spanyol nemzetiségű játékosokkal szemben. A végén gólt akartunk rúgni, ezért nagyobb kockázatot vállaltunk, de ez a mai napon nem sikerült és nagyobb lett a különbség. A három meccs alapján csak elismeréssel beszélhetek csapatom hozzáállásáról, úgy gondolom, ezen a szinten is helytálltunk.

A torna végeredménye:

1  Barcelona 3 9
2  Lokomotiv 3 6
3  Baku United 3 3
4  Berettyóújfalu 3 0

Továbbjutott a Final Four-ba: Barcelona

 

forrás: berettyohir.hu