“A boldogság útszéli szemét,
szedhet eleget, ki lenyújtja kezét,
az érlelő kínt kell megérdemelni.”
Weöres Sándor

Futsal NBI, 2. forduló
DEAC-MVFC Berettyóújfalu 3-3 (2-0)

Az MVFC Haladás és a DEAC Veszprém elleni sikere vezette fel az első fordulóban a megyei rangadót. A két fél közötti hagyományos, szezon előtti felkészülési mérkőzések idén elmaradtak, mivel a bajnokság nagyon korai szakaszában találkoztak a csapatok. Mindkét oldalon akadtak hiányzók, kulcsemberek is, hiszen Szentes-Bíró piros lap, míg Diece apróbb sérülés miatt nem szerepelt a keretben.

Az MVFC egy kapufával indította a meccset, majd a 9. percben jött egy fontos esemény. László Márkot, a Mezei-Vill kapusát kiállították, mivel a hatoson kívül ért a labdához (érdekesség, hogy egy fordulóval korábban a Veszprém kapusa is ugyanezért kapott piros lapot) Nem sokkal a kiállítás után Tóth Attila megszerezte a vezetést a hazaiaknak, s ezt az előnyt Kántor Tamás tovább növelte a 17. percben.

A kétgólos hátrány tudatában mennie kellett előre a Mezei-Villnek, ment is előre a bihari csapat, és a 29. percig kellett várni az első góljukra. A Haladás ellen mesterhármast jegyző Sid talált be, majd Rábl egyenlítő találatánál is a brazil volt az előkészítő. Az utolsó öt percbe tehát döntetlennel ment a két csapat, de nem sokáig tartott ez az állapot, hiszen Szabó Lajos újból megszerezte a vezetést a debrecenieknek. A találkozó legvége hasonlatos volt a Haladás elleni tavalyi finálé egyik berettyóújfalui meccsére, hiszen akkor is és most is Rábl egyenlített 5 másodperccel a lefújás előtt.

Az MVFC nem játszott jól, nagyon nehezen tudták kicsikarni az egy pontot egy utolsó pillanatban szerzett góllal. Nem voltak ezen az estén kiemelkedő teljesítmények vendég oldalon, így a győzelem sem sikerülhetett. Egyetlen pozitívum számukra, hogy tovább folytatódott az alapszakaszban és a rájátszásban 592 napja tartó veretlenségi sorozat.

A DEAC bemutatta, hogy a tavalyi U20-as bajnokcsapatra alapozva meghatározó szereplővé válhatnak az NBI-ben, két olyan mérkőzést sikerült veretlenül teljesíteniük, amelyen papíron nem ők voltak az esélyesek. Ez mindenképp öröm a magyar futsal számára, még ha most az MVFC volt ennek az elszenvedője.

fotók: https://haon.hu/galeria/deac-mvfc-berettyoujfalu-nb-i-es-ferfi-futsalrangado/

fotó forrása: haon.hu, Kiss Annamarie