Berettyóújfalu – Csak szuperlatívuszokban lehet a történelmet író Mezei-Vill-ről beszélni, mely csoportelsőként jutott be a legjobb tizenhatba.

A szlovák válogatottra épülő Slov-Matic Bratislavaegyüttesével csapott össze az UEFA Futsal Cup hazai rendezésű csoportkörének zárómérkőzésén a magyar bajnok MVFC-Berettyóújfalu vasárnap a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. A szlovákok két győztes meccsel, már biztos továbbjutóként léptek pályára, míg a Mezei-Vill egy győzelemmel és egy vereséggel a zsebében harcolt a legjobb tizenhatba kerülésért.

Jobban kezdte a találkozót az esélytelenebbnek tartott újfalui gárda, mely többször is veszélyeztette a Slov-Matic kapuját. A fölény a nyolcadik percben érett góllá, egy szép összjáték végén Gál István szánta el magát lövésre, és Gašparovič lába között juttatta a hálóba a labdát. Nem sokat kellett várni a második hajdúsági találatra, egy szabálytalankodás után a csapatkapitány,Trencsényi János büntetőjével kétgólosra hízott az előny, mely kitartott egészen a félidő végéig.

Már a második húsz perc elején látszott, nem tetszik az eredmény a Slov-Matic gárdájának, mely Rafaj révén hamar szépíteni is tudott. Ám ez sem szegte kedvét az újfaluiaknak, egy gyönyörű kényszerítő végén Rábl János passzolt az üres kapuba. Ezt követően itt is, ott is akadtak ziccerek, azonban Gašparovič és Tihanyi Csaba is a helyén volt. Már csak percek voltak hátra, a szlovák csapat vészkapus játékra állt át, mely megbosszulta magát: Rábl labdát szerzett, és saját térfeléről az őrizetlenül hagyott kapuba ívelt, kétszer!

A csak magyar játékosokból álló Berettyóújfalu 5–1-es győzelmével történelmet írt, és a klub legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy bejutott a futsal Bajnokok Ligájaelit körébe, Európa legjobb 16 csapatába!

 

Slov-Matic–Berettyóújfalu 1–5 (0–2)
Gól: Rafaj 25., illetve Gál 8., Trencsényi 9., Rábl 27., 38., 40.

A csoport végeredménye
1. MVFC-Berettyóújfalu 6 pont
2. Slov-Matic Bratislava 6 pont
3. FC APOEL Nicosia 4 pont
4. Vegakameratene 1 pont

forrás: haon.hu