Eljött a bizonyítás ideje: szerdán megkezdi Bajnokok Ligája szereplését az MVFC-Berettyóújfalu futsalcsapata. Ahogy azt már megírtuk, a Győr visszalépésével az UEFA jóváhagyásával az Újfalu indulhat a BL-ben.

 Négy év telt el azóta, hogy legutóbb nemzetközi kupában szerepelt a Mezei-Vill. Akkor roppant jól teljesítettek a hajdú-bihariak, az elitkörbe jutott a gárda. Ezúttal is a legjobb 16-ba szeretné beverekedni magát az MVFC.

Az újfaluiak a második körben csatlakoznak be a sorozatba, négyfős csoportjukban van a szlovén Dobovec, valamint a két orosz együttes, a TTG-Ugra­Yugorsk és a Sibiryak. A kvartettből az első három jut tovább.

Motiváltak, elszántak

– Rengeteget edzettünk, nagyon készültünk a BL-re. Az edzőnk szigorú volt, de ez érthető is. Mindig felhívta rá a figyelmünket, ha éppen alulteljesítettünk, hogy ez kevés lesz a nemzetközi porondon, ha egy pillanatra is kihagyunk, az ellenfél góllal bünteti.

“A Bajnokok Ligája egy teljesen más szint, mint a magyar bajnokság, fel kell nőnünk a feladathoz”

– mondta Trencsényi János, a Mezei-Vill csapatkapitánya, aki persze tisztában van vele, hogy nem lesz könnyű dolguk.

– Négy évvel ezelőtt jól sikerült a BL-szereplésünk, legalább egy hasonló produkcióban reménykedünk. Kifejezetten nehéz csoportba kerültünk, így nem lesz könnyű továbbjutni a csoportunkból. A szlovénok mellett szól a hazai pálya, az oroszok ereje pedig közismert, mennek, mint a gép. Az Ugra pár éve benne volt például a legjobb négyben. Noha reálisan nézve talán minket tekintenek a leggyengébb csapatnak a csoportból, ettől függetlenül mi tisztában vagyunk az erősségeinkkel, motiváltan, elszántan fogunk pályára lépni mind a három mérkőzésünkön! Úgy tudom, többen is jönnek majd minket buzdítani, aminek nagyon örülünk, hiszen rengeteget számít a szurkolás – fogalmazott Trenyó.

A Berettyóújfalu kedden reggel kelt útra a szlovén Podčetrtek városába, ahol este már edzett is a csapat a Sportna Dvoranában. A Mezei-Vill először szerdán fél hattól meccsel, méghozzá az Ugra ellen.

SZADÓ

forrás: HAON