A hazai rendezésű futsal bajnokok ligája 4. csoportkörének utolsó mérkőzésen az MVFC-Berettyóújfalu és a kazah Kairat Almaty között dőlt el ki jut az elitkörbe. Mindkét csapat tudta, hogy egy győzelem a biztos továbbjutást jelenti. Ez most a kazah csapatnak sikerült, így a magyar bajnok búcsúzott a bajnokok ligájától.

 

Támadóbb szellemben kezdték a mérkőzést a kazahok, folyamatosan nyomás alatt tartva ezáltal a hazai csapatot. Már a 4. percben megszerezte az előnyt a Kairat, Luzinho volt eredményes. Mezei Dávidnak akadt dolga rendesen, de rendre hárította a kapura irányuló lövéseket,  ám a 14. percben újabb gólt lőttek a kazahok – Gabriel volt eredményes- így kettőre növelték előnyüket a vendégek. A Mezei –Vill-ből Diece eltiltás miatt hiányzott, mely meg is érződött a csapat támadó játékán. Az első félidőben Rábl kapura lövésén kívül nem volt több kaput eltaláló lövése futsal csapatunknak. Az első játékrészben több gól már nem született.

A második félidőt kicsit támadóbb játékkal kezdte a magyar csapat, több kapura lövést is kiharcolva. De a tavalyi bajnok ligája ezüstérmes csapat, folyamatosan nyomás alatt tartotta a hazaikat kapuját. Luzinho a 29. percben kettőre növelte góljainak számát, ezzel már 3:0 volt a mérkőzés állása. A második játékrészben már nem született több gól. Így eldőlt, az MVFC búcsúzott a bajnokok ligájától.

Gólszerzők: Luizinho 3’28”, 28’41”  és Souza Dos Santos 13’08”

A mérkőzés végeredménye: MVFC Berettyóújfalu – Kairat Almaty 0:3

A  4. csoport végeredménye:

  1. SC KPRF (orosz)  9 pont,

  2. ElPozo Murcia (spanyol) 6 pont,

  3. Kairat Almaty (kazah) 3 pont,

  4. MVFC-Berettyóújfalu (magyar) 0 pont.