Gál István, az MVFC U17 csapat edzője a következőképpen értékelte a 2016/17-es esztendőt:

“Úgy gondolom, összességében sikeres szezont tudhatunk magunk mögött. U17-es csapatunk az alapszakaszban az Aramis SE, RFC Csömör,PCSLE, 1988 Déli-Ftc és Nyírgyulaj KSE csapatával volt egy csoportban.

A bajnokság versenykiírása szerint minden csapat négy alkalommal találkozott egymással. Ennek megfelelően elég sok mérkőzést játszottunk és ez remekül szolgálta a srácok és a csapat fejlődését. Pozitívum volt számomra, hogy a tavalyi U17-es csapatot egy-két távozó kivételével sikerült egyben tartani.

Véleményem szerint elég nagy fejlődésen ment keresztül a csapat tekintve azt, hogy a szezon elején még érezni lehetett a bizonytalanságot, rengeteg hibával játszottunk, de ahogy haladt a bajnokság egyre tudatosabban, néhol szépen futsaloztak a fiuk.

Végig kiélezett volt a bajnokság, nagy csatában voltunk az Aramis és Déli-Ftc csapatával a rájátszásba kerülésért, de a végére úgy gondolom kijött a munka. Hétről- hétre keményen készültünk a “rangadókon” sikerült rendszerint jó teljesítményt nyújtani és egy-két botlás kivételével megnyertük azokat.

Ennek megfelelően első helyen zártuk az alapszakaszt és sikerült bejutnunk a négyes döntőbe. A mi csoportunkból a másik bejutó az Aramis, míg a nyugati csoportból elsőként a Rába ETO és másodikként a Haladás VSE csapata jutott a rájátszásba.

A négyes döntő lebonyolítása szerint az alapszakasz első helyezettjei a másik csoport második helyezettjével küzdhetett a döntőbe kerülésért.

Mi a Haladás csapatával kerültünk szembe, aki ellen 7-2-es vereséget szenvedtünk. Úgy gondolom sikerült a szezon legrosszabb meccsét produkálnunk. Az ellenfél első perctől motiváltan játszott és néhol még a szerencse is őket segítette, de ettől függetlenül megérdemelten jutottak a döntőbe. A másik ágon a Győr magabiztosan verte az Aramist így az utóbbival játszottunk a kisdöntőben.

A vesztes elődöntő után sikerült átbeszélni a hibákat és másnap egy szervezettebb játékkal sikerült 5-4 arányban legyőzni az Aramist ás ezzel megszerezni a bronzérmet.

Az egész szezont tekintve elégedett lehetek, mert nagy fejlődésen mentünk keresztül, mint egyéni, mint csapat szinten és a bajnokság előtt nem titkolt célkitűzésünk a rájátszásba való bekerülés volt.

Külön büszkeséggel tölt el, hogy öt játékosunk bekerült a korosztályos U17-es válogatottba.”