Néhány információ a mérkőzésről:

Rába ETO-MVFC Berettyóújfalu 2-2 (0-1)
Győrszentiván, NB I-es férfimérkőzés, 300 néző. V.: Solymosi, Takács Z.

Góllövők: Lódi (36.), Noé (40.), ill. Dávid R. (8., 37.).
Kiállítva: Tihanyi (34.), Sánta (a lefújást követően).

Rangadót játszottak hétfőn az élvonalbeli futsal bajnokságban, az elmúlt pontvadászat ezüstérmese, a Rába ETO a címvédő MVFC Berettyóújfalut fogadta a győrszentiváni sportcsarnokban. A győriek nyáron alaposan megerősített kerettel vágtak neki az új szezonnak, a Szuperkupa döntőjében magabiztosan győzték le a Berettyóújfalut, s nagyszerűen, két gólgazdag győzelemmel kezdték a bajnokságot. Bár az MVFC is hibátlanul várta a rangadót, a Berettyónak nem sikerült annyira magabiztosan a rajt.

Ennek ellenére vendéghelyzetekkel indult a találkozó, Balázsnak kellett kétszer is bravúrt bemutatnia. Ezután magára talált az ETO, két komoly lehetőséget dolgoztak ki Juanráék, ám mindkettő kimaradt. A 8. percben Noét állították meg – úgy tűnt szabálytalanul – a félpályánál, s a kontrát kihasználva vezetést szerzett a Berettyóújfalu. Bár a győriek mindent megpróbáltak, hogy még a szünet előtt egyenlítsenek, a veszélyesen kontrázó vendégek az első félidő végéig sikeresen megtartották előnyüket.

A szünet után magasabb fokozatra kapcsolt az ETO, s végül emberelőnyben, 6 perccel a vége előtt sikerült egyenlítenie. Sokáig nem tartott a hazai öröm, egy perc múlva ismét Dávid villant, s újfent az MVFC vezetett. A hajrára lehozta kapusát az ETO, s az utolsó másodpercben Noé egyenlített. Izgalmas, színvonalas csatában a kiváló taktikával pályára lépő vendégek csaknem meglepték az amúgy jól játszó győrieket.

Turzó József: – Mindkét gárda sokat tett ma a győzelemért. A Győr többet kezdeményezett támadásban, de mi kitűnően védekeztünk és az ebből indított kontráinkból legalább ugyanannyiszor veszélyeztettünk.  De sajnos, nem tudtuk a végletekig elviselni azt a nyomást, amit az ellenfél és játékvezetés együttes terhe jelentett. Annak ellenére, hogy reális az eredmény, mégis erkölcsi győztesnek tekintem a csapatom, mégis nehéz lesz építkezni erre a negyven percre a BL-meccsek előtt. Teljesen megértem a játékosaim indulatát, én magam is együtt érzek velük.
A mérkőzés végén az órával szemben álló játékvezető érvénytelenítette az egyenlítő gólt, amit az órának háttal álló játékvezető felülbírált, amiről egy lefagyott laptoppal próbált minket meggyőzni. Valamint a Tihanyi Csaba és a Sánta Attila kiállításáról készült játékvezetői jelentésben (Tihanyi Csaba kiállítása több mint kérdéses) olyan kifejezés is rögzítésre került mely nem hangzott el a játékosaim szájából!
Mindezek mellett teljes szívemből gratulálok a Győrnek a játékukhoz, és ahhoz a hozzáálláshoz és fegyelmezettséghez, ami iszonyatos fejlődést mutat náluk!

Jordi Illa: – Két buta gólt kaptunk, ami közül az első szerintem szabálytalanság után született. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de ezek szinte mind ki is maradtak. A szünetben szerkezetet váltottunk, megpróbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfelünkre, s ez most a döntetlenhez volt elég, amivel persze nem vagyok túl elégedett.

Forrás: Szeitz Tibor-Kisalföld