Teltház, és hatalmas hangulat fogadta az UEFA Futsal Cup hazai rendezésű csoportkörében az MVFC-Berettyóújfalu játékosait első meccsükön, melyet a norvég Vegakameratene ellen vívtak meg csütörtökön este a Pálfi István Rendezvénycsarnokban.

Nem tapogatóztak a gárdák, egyből egymásnak estek: mindkét oldalon akadtak próbálkozások, de egyik sem bizonyult túl veszélyesnek, mígnem a tizedik percben Szabó Péter vezetést szerzett a Mezei-Villnek. Az előny majdnem kétgólosra hízott nem sokkal később, azonban Dávid Richárd lövése kicsivel elkerülte a jobb alsót. A folytatásban többek között az újfaluiak kapusának, Tihanyi Csaba kirobbanó formájának köszönhetően nem tudott egyenlíteni a norvég gárda, így 1-0-s hazai vezetésnél következett a szünet.

A második félidő elején többször is veszélyeztetett a Mezei-Vill, előbb Gál István majd’ félpályáról eleresztett lövését védte a vendégek hálóőre, majd Dávid próbálkozhatott. Ezek ugyan még kimaradtak, azonban Rábl János már nem hibázott, kíméletlenül bevarrta. Sőt, a 31. percben végleg eldőlni látszott a mérkőzés, miután egy szépen kijátszott akció végén Rábl ismét betalált, 3-0.

A norvégok vészkapust vetettek be, és gyorsan találtak is két gólt, Klaussen és Nordby góljai nyomán 3-2-re módosult az állás, és izgalmas hajrá következett. Az utolsó percekben három tízméterest is elvégezhetett az Újfalu, Nagy Tamás vállalta el az első kettőt, míg harmadszor Dávid próbált szerencsét, sajnos egyik sem talált célt. Nagyon lassan teltek a másodpercek, félő volt, hogy a Vegakameratene kiegyenlít, ám Turzó József alakulata tartani tudta előnyét, és 3–2-re megnyerte az összecsapást.

Bosszúsak

– Ennek egy könnyű győzelemnek kellett volna lennie, az öt a négyben is elég felkészületlenek voltak, lassan járatták a labdát, kiszámíthatóan játszottak, ennek ellenére mégsem tudtunk sima győzelmet aratni. Örülhetünk, hogy nyertünk, és megszereztük a három pontot, de mégis bosszús vagyok, mert minden gólnak óriási jelentősége van – vélekedett Trencsényi János, az Újfalu csapatkapitánya, aki az APOEL elleni meccsre is kitért. – A ciprusi csapat nagyságrendekkel jobb, mint a norvégok, sokkal nehezebb derbit várok, már csak azért is, mert ők kikaptak az első összecsapásukon – vélekedett Trenyó, aki szerint a pénteki találkozó eldöntheti a továbbjutásukat.

A csoport másik meccsén a szlovák bajnok Slov-Matic 5-1-re verte a ciprusi APOEL Nicosia csapatát. Az MVFC pénteken, vagyis ma 19.30-tól vívja meg második csoportmeccsét a ciprusiak ellen.

Csoportkör, 1. forduló
MVFC-Berettyóújfalu–Vegakameratene 3–2 (1-0)

Gól: Szabó P. 10., Rábl 26., 31., illetve Klaussen 36., Nordby 37.

A meccsről készült képeket a Galériában, a meccsről készült felvételt a Videók menüpont alatt tekintheti meg! Hajrá MVFC!