UEFA Futsal Champions League | Main Round – Group 4

Pálfi István Rendezvénycsarnok |Berettyóújfalu |2019. október 9. 


ElPozo Murcia – Kairat Almaty 3-2

Gólszerzők:

Paradynski Dos Santos 13’34”, Alex 21’01”, Paschoal 35’27”-

Douglas Junior 13’21”Higuita 29’17”


Első mérkőzésként az ELPozo Murcia (spanyol) és a Kairat Almaty (kazah) csapatok mérték össze tudásukat.

Aktívabban kezdte a mérkőzést a kazah csapat, több támadást is vezetett, de kaput eltaláló lövést nem igazán láttunk a mérkőzés első perceiben. A hatodik percben háromszor is kapura lőtt a Kairat, melyeket sikeresen hárított a spanyol kapus.

Egy szabálytalankodást követően kicsit felforrtak az indulatok a pályán, a Fernando (Murcia) maradt a földön.

A hetedik perctől kezdve a kapus is segítette a mezőnyjátékot a kazah bajnoknál. Saját térfelére szorult a spanyol csapat. De eddig még nem született gól. Elképesztő cseleket láthattunk Goaleztől (Murcia), aki egymás után háromszor is próbálkozott kapura lövéssel végül Felipe veszélyeztette a kazah kaput.

Jobb szélről Mohammed (Kairat) bombáját láthattuk, mely a bal kapufa fölött repült el.

A spanyol csapat időt kért. Egy perces taktikai megbeszélés, gyors tanácsadás után, meg is lett az eredménye az időkérésnek, keményebb támadásba kezdett a piros mezben játszó Murcia. Majd a másik oldalon Birzan próbálkozott egy távolabbi lövéssel, mely elkerülte a kaput.

Góóóól … a 14-es számú Douglas Junior (Kairat) hatalmas gólt lőtt. De nem sokáig örülhetett a kazah csapat, tizenhárom másodperc múlva ki is egyenlített a Murcia. Három perccel a félidő vége előtt az állás változatlan 1:1. De a Kairat folyamatosan nyomás alatt tartotta ellenfelét, gyors letámadásokkal próbálkoztak. Az utolsó percekben is több támadást vezetett a kazah csapat, kaput eltaláló lövéseiket védte a spanyol kapus Eduardo.

A második félidő elején Alex, a Murcia játékosa szerezte meg a  vezetést. Majd a kazah hálóőr óriási gólt szerzett, majdnem a félpályáról és ezzel ki is egyenlített.

A 12. percben Edson forgatta meg ellenfelét és lőtt a kapu mellé. Aktívabban és kicsit agresszívabban futsalozik a kazah csapat, számos kaput találó lövésük volt a második játékrész végéhez közeledve, de újabb gólt a spanyol gárda szerzett: Felipe volt eredményes.

Az utolsó négy percben a kazah kapus is besegít a mezőny játékosoknak. Több kapura tartó lövés is volt, de gól már nem született. Győzött a Murcia!