A nehéz sorsolás ellenére mindenki bízik benne, hogy az Elit körben is helyt tud állni a csapat.

Megkérdeztünk néhány „illetékest” – edzőt, játékost, szurkolót és egy rivális játékost, akinek már megadatott, hogy játsszon az Elit körben – hogyan értékelik az MVFC sorsolását.

Turzó József (MVFC – vezetőedző): El tudtam volna képzelni magunknak könnyebb csoportot is, de a szerencse most nem volt kegyes hozzánk. Tudni kell, bárhogy alakult volna a sorsolás, nekünk az Elit körben akkor is élmény lett volna minden meccs, így viszont még a világ elitjével is meg kell küzdenünk. Az ukrán válogatott színe-javával, a világválogatott angol bajnokkal és házigazda, címvédővel. Nagyon fontos számunkra, hogy méltóak legyünk eddigi önmagunkhoz és helyt tudjunk állni a magunk szintjén.

Trencsényi János (MVFC – csapatkapitány): Élőben követtem végig a sorsolást az interneten. Előzetesen azt beszéltük a csapattársakkal, hogy Barcelonába utaznánk a legszívesebben, amivel Real Madrid szurkoló létemre én is egyetértettem. Ezek után örömmel láttam a sorsolás végén, hogy teljesült, amit szerettünk volna! Úgy gondolom, hogy felejthetetlen élményt fog jelenteni számunkra a legjobb tizenhat közötti szereplés. Természetesen azon leszünk, hogy minél jobban megnehezítsük az ellenfeleink dolgát!

Tihanyi Csaba (MVFC): Nagy sikert értünk el azzal, hogy továbbjutottunk. Örülök, hogy erős ellenfelekkel találkozunk! Jó meccseket szeretnék játszani!

Rábl János (MVFC): A címvédő BL győztes otthonába látogatunk, akinél nehezebb ellenfelet nem is kaphattunk volna. Érzésem szerint a Barca kiemelkedik a csoportból. A másik két ellenfélről kevesebbet tudunk. A Baku Unitedről annyit, hogy tele van spanyol és brazil játékosokkal, valószínűleg nagyon jó csapat.  A Lokomotív Kharkivra épített ukrán válogatottal nem rég játszottunk egy oda-visszavágót, így vannak elképzelésink, hogy klubcsapatként milyen játékerőt képviselhetnek…

Szabó Péter (MVFC): Vegyesek az érzelmeim a sorsolásról, hiszen kerülhettünk volna könnyebb csoportba is. De másrészről viszont örülök, mert így nagyon jó csapatokkal mérhetjük össze a tudásunkat, köztük a tavalyi címvédő és a világ egyik legjobb csapata a Barcelona ellen is. Megpróbáljuk mind három meccsen a legtöbbet kihozni magunkból, meglátjuk ez mire lesz elég, Úgy gondolom, hogy rengeteg élménnyel és sok kiváló tapasztalattal fogunk gazdagodni!

Komáromi Péter (MVFC): Nagyon örülök, hogy ilyen csapatok ellen játszhatok majd! Nyilván mindenkinek életébe egy hatalmas élmény a Barcelona ellen pályára lépni, így nekünk is az lesz. Tisztában vagyunk az esélyeinkkel, de ez nem jelenti azt, hogy könnyedén oda akarnánk adni a bőrünket. Hiszem, hogyha sokat dolgozunk, akkor szoros meccseket játszhatunk a világ legjobbjaival.

Bíró Levente (MVFC szurkoló): A sorsolás előtt a csapatból is sokan elmondták, hogy milyen nagy dicsőség lenne a tavalyi bajnok FC Barcelona ellen mérkőzést játszani. A sorsoláson ez meg is adatott, hogy Spanyolországban, a legnagyobbakkal mérkőzzenek meg a srácok. Szerintem eddig is példamutatóan, elszántan játszott a csapat, ami meg is hozta a gyümölcsét! Remélem, hogy a Barcelonában is hozzák ezt a formát, bízok benne, hogy remek, izgalmas meccseket láthatunk majd! Hajrá MVFC!

Harnisch Ákos (RÁBA ETO): Azt hiszem, Trenyóék a legjobb csoportba kerültek.  A Barcelona ellen játszhatnak, ez pedig mindenkinek nagy élmény, még akkor is, ha tisztában vagyunk vele, hogy toronymagas esélyesei a csoportnak és a BL-nek is. A másik két együttes, a Lokomotív és az Baku United is nagyon jó csapat, de velük remélem, sikerül jó meccseket játszaniuk. Azt azonban tudni kell, hogy az ukránok egy nagyon összeszokott gárda, már évek óta együtt játszanak. Az angolok pedig egy rengeteg pénzből összevásárolt, csak idegenlégiósokból álló alakulat. Nem lesz egyszerű, de remélem, helyt állnak a srácok, amihez nagyon sok sikert kívánok!

 

forrás: berettyohir.hu (Molnár Ákos)