Az UEFA Végrehajtó Bizottsága szeptember 16-i ülésén hozott döntést a futsal Bajnokok Ligája új időpontjairól és a lebonyolítási formáról.
A novemberben kezdődő selejtezőktől egymeccses, egyenes kieséses párharcokat vívnak a csapatok egészen a legjobb nyolc mezőnyéig. A nyolc csapat egy helyszínen megrendezett nyolcas döntővel zárja le a tornát. Az MVFC már a novemberi körben már pályára lép. Összesen 55 csapat részvételével rendezik meg a sorozatot.
 
Az UEFA elkészítette a Bajnokok Ligája új versenykiírását immár az új lebonyolítási formával és az ahhoz kapcsolódó feltételekkel.
A sorsolás időpontja: október 27., kedd, 13:30.
Az első körben (november 24-29., itt kapcsolódik be az MVFC) az első kilenc csapat kiemelt lesz, a mögöttük álló 46 csapat 23 párt alkotva egymeccses párharcokban döntik el ki jut tovább. A sorsolás előtt a klubokat 4, 6 vagy 8 fős csoportokra osztják, amelyekben egyenlő arányban lesznek alacsonyabban és magasabban rangsorolt csapatok, s csoportokok belül kap mindenki ellenfelet. A kluboknak előre, a sorsolás előtt jelezni kell, hogy vállalják-e a rendezést hazai pályán, az MVFC adott esetben készen áll arra, hogy Berettyóújfaluban fogadjuk ellenfelünket.
 
– minden párharc egy mérkőzésen dől el
 
– selejtező kör, 2020. november 24-29.:
a ranglista első 9 csapata kiemelt lesz, az azokat követő 46 klubot 23 párba sorsolják
 
– legjobb 32, 2021. január 12-17.:
a selejtezőből továbbjutó 23 csapathoz csatlakozik a ranglistán első 9
 
– legjobb 16, 2021. február 16-21.:
az előző körből továbbjutott 16 csapat 8 párban küzd a továbbjutásért